Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Η ΓΕΦΥΡΑ ΑΒΑΡΙΤΣΑΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ… SOS


Φώτο 1 Γέφυρα Αβαρίτσας Κατάντη περιοχή

 Οι χειμερινές πλημμύρες δημιούργησαν κατά μήκος της κοίτης του Αβαριτσιώτη  τα πολύ σοβαρά προβλήματα ,που φαίνονται στις επόμενες 7 φωτογραφίες :


Φώτο 2 Γέφυρα Αβαρίτσας Ανάντη περιοχή.

Αν δεν γίνουν σημαντικές επεμβάσεις στην περιοχή της γέφυρας , το αργότερο μέχρι και τον ερχόμενο Αύγουστο , το δυτικό ακρόβαθρο και το αντίστοιχο τμήμα του φορέα της γέφυρας αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάρρευσης μετά από έντονη και πολύωρη βροχόπτωση..


Φώτο 3 Γέφυρα Αβαρίτσας Δυτικό Ακρόβαθρο.

Απαιτούνται επίσης και σημαντικές σποραδικές επεμβάσεις κατά μήκος της κοίτης του ΑΒΑΡΙΤΣIΏΤΗ ( τοπικές διαπλατύνσεις κοίτης, παρόχθια συρματοκιβώτια και αναχώματα, κλπ ), ώστε να προστατευτούν επαρκώς τα παρόχθια κτήματα και ο υπάρχων μοναδικός δημοτικός δρόμος προς Φυσάϊ και Άγιο Στέφανο.


Φώτο 4 Γέφυρα Αβαρίτσας Υποσκαφή στο δυτικό 
Ακρόβαθρο.



Φώτο 5 Γέφυρα Αβαρίτσας Κατάσταση Λιθοδομής
στο δυτικό Ακρόβαθρο.
Ελπίζουμε ότι ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και οι λοιπές αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου θα επεμβούν έγκαιρα και δραστικά στον ΑΒΑΡΙΤΣΙΩΤΗ, ώστε να μην έχουμε ανυπέρβλητα πρόβλήματα στο άμεσο μέλλον.



Φώτο 6 Ζάλη Καρακίτσιου Διάβρωση όχθης


Φώτο 7 Περιοχή Φυσάι  Ροή ποταμού όπισθεν 
υπάρχοντος σαραζανέτ.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων επιχορηγήθηκε από το υπουργείο Υποδομών και μεταφορών με το ποσό των 500.000 Ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα. 

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες λήφθηκαν από τον πατριώτη μας Ν. ΤΣΙΟΥΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου