Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων : Εγκριση για το ΜΙΚΡΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ (ΜΥΗΕ) ΚΥΨΕΛΗΣ










Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 σε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων μεταξύ των θεμάτων προς συζήτηση ήταν και το ΜΙΚΡΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ (ΜΥΗΕ) ΚΥΨΕΛΗΣ. Το χωριό μας εκπροσώπησε ο πρόεδρος της κοινότητας κος Παύλος Δουλάμης και την εταιρία ΝΑΝΚΟ ο κος Χατζόπουλος. Μεγάλη ήταν και η παρουσία συγχωριανών μας όλων των ηλικιών.

Ο Δήμαρχος κος Χασιάκος επανέλαβε για άλλη μία φορά την στήριξή του αλλά και την επιθυμία του να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο έργο. Ο πρόεδρός μας κος Δουλάμης ανέδειξε όλα τα λάθη και τις αδυναμίες της μελέτης του έργου , ενώ αντέκρουσε και τα επιχειρήματα του εκπροσώπου της εταιρίας ΝΑΝΚΟ κου Χατζόπουλου , θέτοντάς του παράλληλα ερωτήματα στα οποία δεν πήρε πειστικές απαντήσεις. Ενημέρωσε, παράλληλα, το συμβούλιο ότι η αντίθεση των κατοίκων της Κυψέλης προς το συγκεκριμένο έργο είναι καθολική . Όπως εξάλλου φαίνεται μέσα από τις γενικές συνελεύσεις του χωριού και των συλλόγων, αλλά και της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ κάτοικος που να έχει εκφέρει θετική γνώμη.
Έκπληξη προκάλεσε ότι όλοι οι σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου κου Χασιάκου (11) ψήφισαν υπέρ του έργου, όπως επιθυμούσε ο επικεφαλής τους , αγνοώντας την γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Έκπληξη, επίσης , προκάλεσε ότι ενώ οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι σέβονται την γνώμη των κατοίκων , ένας εκ των συμβούλων ψήφισε υπέρ αγνοώντας και αυτός την τοπική κοινωνία. Έτσι οι ψήφοι διαμορφώθηκαν σε 12 ΝΑΙ (υπέρ του έργου) και 7 ΟΧΙ (κατά του έργου).
Να τονιστεί ότι η απόφαση που ελήφθη ΔΕΝ έχει δεσμευτικό χαρακτήρα προς κανέναν επίσημο φορέα. Είναι γνωμοδοτική και θα έπρεπε να εκφράζει την άποψη της τοπικής κοινωνίας μέσω των εκλεγμένων συμβούλων του Δήμου, κάτι το οποίο δεν έγινε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου