Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Τα τέλη ύδρευσης του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων


Εν όψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού χρήσης 2021 αποφασίστηκαν και καθορίστηκαν τα τέλη ύδρευσης του έτους 2021.Τα τέλη ύδρευσης έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και για αυτό πρέπει να προϋπολογιστούν τόσο τα έσοδα όσο και τα έξοδα για να ανταποκριθεί ο Δήμος στις λειτουργικές του δαπάνες. Προτείνει για το έτος 2021 τα κάτωθι ανταποδοτικά τέλη:

Ειδικότερα: 

Α. ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ 

Δεν γίνεται χρέωση κατανάλωσης μέχρι 20 (m3) ανά μήνα. Για τους καταναλωτές η τιμή ανά κυβικό μέτρο (m3) νερού και για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο πέραν της δωρεάν παροχής των 20 κυβικών μέτρων ορίζεται ως κατωτέρω:

Για σχολεία, Ιερούς Ναούς, κτίρια Δημοτικών Υπηρεσιών, Δημοσίων Υπηρεσιών και νεκροταφεία δεν επιβάλλονται τέλη ύδρευσης.Για όλους τους Δημότες όλων των Τοπικών Κοινοτήτων η υπέρβαση κατανάλωσης νερού επιτρέπεται μόνο αν υπάρξει ιδιαίτερος λόγος (π.χ. πυρκαγιά, ή ανέγερση οικοδομής όσο γίνονται εργασίες), οιδιοκτήτης της νεοανεργεμένης οικοδομής οφείλει να καταθέσει σχετική αίτηση στο Δήμο και θα εξετάζεται κάθε περίπτωση από το Δ.Σ. το οποίο θα καθορίζει την κατανάλωση νερού και την αξία του.

Στις Δημοτικές Ενότητες Θεοδωριάνων και Μελισσουργών δεν είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση υδρομετρητών, επειδή υπάρχει επάρκεια νερού. Θα χρεώνεται μόνο το πάγιο τέλος (25,00€/εξάμηνο). Στις λοιπές Τοπικές Κοινότητες όπου δεν υπάρχουν υδρομετρητές ή όπου δεν λειτουργούν θα χρεώνεται το κόστος της ελάχιστης κατανάλωσης (25,00€/εξάμηνο). 

Β. ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Δεν χρεώνεται κατανάλωση μέχρι 3,00 μ3 τον μήνα. Πέραν της ανωτέρω κατανάλωσης θα ισχύει το κάτωθι τιμολόγιο:  

Πηγή : Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου