Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Σε ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου για τον κορωνοϊό.

Το Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου του Νομού 'Αρτας εφημερεύει επί καθημερινής βάσεως όλο το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο. Στηρίζεται αποκλειστικά τόσο για τακτικά πρωινά ιατρεία όσο και για τις εφημεριακές ανάγκες στους επτά (7) Αγροτικούς ιατρούς του Κέντρου και των Π. Ιατρείων του αρμοδιοτητάς του (δεν υπηρετεί εδώ και 16 μήνες κανένας ειδικευμένος ιατρός Γενικής Ιατρικής. ή Παθολογίας).
Επίσης συνολικά υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας μας επτά (7) νοσηλεύτριες οι οποίες καλύπτούν όλες τις βάρδιες επι 24ώρου βάσεως (οι περισσότερες βάρδιες είναι μονές και λιγότερες οι διπλές).
Επίσης υπηρετεί  μόνο ένας (1) μόνιμος φύλακας-θυρωρός.
Λόγω έλλειψης προσωπικού δεν υπάρχει η δυνατότητα ορισμού μόνιμης ομάδες κάλυψης κια διανομής ύποπτου κρούσματος εκτός της κεντρικής θύρας εισόδου στο χώρο του Κέντρου Υγείας (εξωτερικός οικίσκος).
¨Εχει ορισθεί ένας χώρος  ιατρείου (εκ των τριών υπαρχόντων εντός του Κέντρου Υγείας), ώς θάλαμος αρνητικής πίεσης και απομόνωσης ύποπτου κρούσματος.
'Ολο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας (κυρίως το ιατρικό και Νοσηλευτικό) έχει ενημερωθεί τόσο για την συμπτωματολογία όσοσ κια την διαδικασία διακίνησης μέσω ΕΟΔΥ παραπομπής ύποπτου κρούσματος στο Νοσοκομείο ανφοράς σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.


Ο επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας
Διευθυντής ΕΣΥ Οδοντίατρος Νίκος Τσέτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου