Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

"Ζαμπέλα η απαγορευμένη" και το Τσίπουρο


Αυτή η φαρσοκωμωδία σχετικά με την Ζαμπέλα πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Ο μύθος σχετικά με την ''απαγορευμένη" ποικιλία και το "ακατάλληλο" τσίπουρο ,έχει πλέον καταρριφθεί.Η έλλειψη γνώσης χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται ακόμα από κάποιους με τα γνωστά αποτελέσματα.Η αλήθεια όμως είναι μία και μοναδική.
1.Η Ζαμπέλα (Vitis Lamprusca) απαγορεύεται αποκλειστικά και μόνο γιατί είναι αμερικάνικο είδος αμπέλου και όχι ευρωπαικό (Vitis Vinifera) που επιτρέπεται να καλλιεργείται ,δηλαδή θέμα καθαρά νομικό.
2.Το τσίπουρο από Ζαμπέλα εάν αφαιρεθούν όλα τα επιβλαβή στοιχεία π.χ. κοτσάνια, "κεφαλή" και "ουρά" του αποστάγματος,φλούδες σταφυλιών,και τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα όπως απόσταξη αμέσως μετά το τέλος της ζύμωσης κ.λ.π. είναι απολύτως ασφαλές σχετικά με την περιεκτικότητα σε μεθανόλη όπως και όλα τα αποστάγματα.
3.Το τσίπουρο από Ζαμπέλα είναι μοναδικό όσον αφορά το άρωμα και την γεύση και υπερτερεί έναντι όλων των άλλων που παράγονται από άλλες ποικιλίες.
4.Η Ζαμπέλα υπερτερεί απέναντι των άλλων ποικιλιών λόγω του ότι οι ανάγκες σε φυτοπροστασία είναι σχεδόν μηδενικές και ταυτόχρονα οι αποδόσεις ανά φυτό πολλαπλάσιες
5.Τα συμφέροντα των βιομηχανιών ποτών είναι τεράστια και η κυκλοφορία τσίπουρου Ζαμπέλας,λόγω των παραπάνω, τα καταστρέφει
6.Εφόσον η ποικιλία Ζαμπέλας απαγορεύεται γιατί τα φυτώρια αμπελιού ανά την Ελλάδα εμπορεύονται κάθε χρόνο τεράστιες ποσότητες φυτών Ζαμπέλας επίσημα???
7.Εαν η καλλιέργεια επιτρεπόταν έχει αναλογιστεί κάποιος από τους αρμόδιους τι έσοδα θα είχε το κράτος από την επίσημη διακίνηση τυποποιημένου (με την ένδειξη ΠΟΠ φυσικά) τσίπουρου???Επίσης έχει αναλογιστεί κανείς το όφελος για την τοπική οικονομία και την περιοχή της Άρτας γενικότερα??


9 σχόλια:

 1. Ανδρέας Βασιλικά11 Νοεμβρίου 2015 - 9:29 π.μ.

  Πολύ καλό για να διώχνεις τους καλεσμένους σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εμένα μου θυμίζει τσίπουρο από τσικνισμένο πάτο καζανιού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πασχάλης Γιάννινα25 Νοεμβρίου 2015 - 9:21 π.μ.

  Η Ιζαμπέλα θα αφεθεί στα χέρια των δυο ιερέων και μαζί τους θα καταδυθεί στο σκοτεινό κόσμο των εξορκισμών και φυσικά πολύ σύντομα θα βρουν τον μπελά τους μέσα σε ξερατά, αίματα και σώματα που στριφογυρίζουν σαν να ήταν φτιαγμένα από πλαστελίνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΘΕΛΩ ΚΛΙΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙ. ΣΑΚΗΣ ΧΩΖΕΨΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. φυτωρια βιτσιος αρτα 6977771382

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  3. Ευχαρστούμε για το άρθρο! Όταν αναφέρετε να αφαιρεθούν οι φλούδες των σταφυλλιών τι ακριβώς εννοείτε;

   Διαγραφή