Ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Εκµετάλλευσης Ακτινιδίων Αρτας βλέπει την επένδυσή του στους αυτόµατους πωλητές να αποδίδει καρπούς, καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές της πρωτεύουσας αγκαλιάζουν σε καθηµερινή βάση το εγχείρηµα
Στο επιτυχημένο µοντέλο των αυτόµατων πωλητών, οι οποίοι παρουσιάζουν εντυπωσιακή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε να επενδύσει ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Εκµετάλλευσης Ακτινιδίων Αρτας, σε µια προσπάθεια να αξιοποιήσει στο έπακρο την παραγωγή των µελών του και να µεγιστοποιήσει το όφελός του. Στους περίπου επτά µήνες που λειτουργούν σε κεντρικά σηµεία της πρωτεύουσας, µεταξύ των οποίων οι σταθµοί του µετρό στο Σύνταγµα και στην Οµόνοια, τα µηχανήµατα του συνεταιρισµού έχουν καταφέρει να κερδίσουν την προτίµηση των καταναλωτών, οι οποίοι σπεύδουν καθηµερινά να γευθούν ποιοτικό και φρέσκο χυµό πορτοκάλι στην τιµή του 1 ευρώ.
Οπως λέει στην «Ηµερησία» το µέλος του διοικητικού συµβουλίου της ΑΣΕΑ Αρτας, Γιώργος Σιαφαρίκας, η απήχηση των αυτόµατων πωλητών του συνεταιρισµού αυξάνεται µέρα µε τη µέρα, καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αγκαλιάζουν την προσπάθεια. «Ξεκινήσαµε αυτό το εγχείρηµα πριν από επτά µήνες, µε σκοπό να προωθήσουµε τα προϊόντα µας (πορτοκάλια και ακτινίδια) και να πετύχουµε καλύτερες τιµές για τα µέλη µας» σηµειώνει χαρακτηριστικά. Ο κ. Σιαφαρίκας επισηµαίνει πως η ανάπτυξη γίνεται σταδιακά και µε µελετηµένα βήµατα, τονίζοντας πως αποφεύγονται τα µεγάλα ανοίγµατα που θα µπορούσαν να γυρίσουν «µπούµερανγκ», όπως συνέβη µε ανάλογες προσπάθειες.
Το πλεονέκτηµα, σύµφωνα µε τον ίδιο, είναι η έµφαση στην ποιότητα και τη φρεσκάδα (δεν γίνεται προσθήκη ζάχαρης ή νερού), αλλά και η ελληνική πρώτη ύλη, παρά το υψηλότερο κόστος που συνεπάγεται. «Θα µπορούσαµε να είχαµε κέρδος, ωστόσο επιλέξαµε συνειδητά να έχουµε ελληνικά πορτοκάλια, ενώ θα µπορούσαµε να εισάγουµε από το Μαρόκο ή την Τουρκία, ενώ αποφασίσαµε να πληρώνουµε µε κανονικούς µισθούς όσους ασχολούνται µε αυτήν τη δραστηριότητα» υπογραµµίζει ο κ. Σιαφαρίκας. Ακόµη ένα στοιχείο που κάνει την πρωτοβουλία των συνεταιριστών της Αρτας να ξεχωρίζει είναι ότι ο καταναλωτής βλέπει τη διαδικασία της χυµοποίησης µέσα από το παράθυρο που υπάρχει στο µηχάνηµα, ιταλικής προέλευσης.
Σχέδιο για επέκταση
Στα άµεσα σχέδια είναι η τοποθέτηση και άλλων µηχανηµάτων στην Αθήνα και µελλοντικά και σε άλλα σηµεία της χώρας, ενδεχοµένως και σε συνεργασία µε άλλους συνεταιρισµούς που ασχολούνται µε την παραγωγή και καλλιέργεια φρούτων. Μάλιστα, τη συνεργασία µεταξύ των συνεταιρισµών προωθεί και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο την προηγούµενη εβδοµάδα συγκάλεσε σχετική σύσκεψη στο υπουργείο.
Στη σύσκεψη συµµετείχαν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Σταύρος Αραχωβίτης, τα Γραφεία Οικονοµικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του πρωθυπουργού, η γενική γραµµατέας Τουρισµού, Γεωργία Καραστάθη, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Αττικό Μετρό ΑΕ, Νικόλαος Μπούσουλας, και οι: ΑΣΕΕ Αµυκλών Σπάρτης «Λακωνία», ΑΣΕ Σκάλας, ΑΣΕΑ Αρτας και ΑΣ Ζαγοράς «Ζαγορίν».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε ότι για την υλοποίηση του εγχειρήµατος είναι διαθέσιµοι όλοι οι σταθµοί του µετρό και σε επόµενη συνάντηση θα διερευνηθούν και άλλοι διαθέσιµοι δηµόσιοι χώροι. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισµών δήλωσαν πως θα εξετάσουν το ενδεχόµενο δηµιουργίας σύµπραξης, στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονοµίας που προωθεί η κυβέρνηση, έτσι ώστε να δηµιουργήσουν µεγαλύτερη οικονοµία κλίµακας και να αποδώσει καλύτερα το εγχείρηµα για όλους.
Σήµερα τα µηχανήµατα βρίσκονται σε πέντε σηµεία: στους σταθµούς του µετρό σε Σύνταγµα και Οµόνοια, στον σταθµό του ΟΣΕ στον Σταθµό Λαρίσης, στο Ολυµπιακό Κολυµβητήριο (περιοχή Γουδή) και στην αίθουσα ψυχαγωγίας «2001» (στην αρχή της Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου