Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

21 Προσλήψεις στον Δ. Κεντρικών Τζουμέρκων


Στους τρεις Δήμους του νομού, πλην Δήμου Αρταίων, οι θέσεις των «πενταμηνιτών» που εγκρίθηκαν έχουν ως εξής: Νικ. Σκουφά 49, Κεντρ. Τζουμέρκων 21 και Γ. Καραϊσκάκη 22. Κι επειδή απ’ ότι φαίνεται ο δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, είναι περισσότερο ψαγμένος, μας έδωσε και τις ειδικότητες που είναι: Γενικών καθηκόντων 12, υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικού τέσσερις και ίδιας κατηγορίας, οικονομικού δύο. Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, πληροφορικής μία, οικονομικού μία, μηχανολόγων μηχανικών μία και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οικονομικού μία. 


Στις 160 ανέρχονται συνολικά οι θέσεις «πενταμηνιτών» που εγκρίθηκαν για το Δήμο Αρταίων, αν και απ' ότι μας ανέφερε ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης είχε διατυπωθεί πρόταση για 342.
Το αίτημα προς το υπουργείο Εργασίας για 342 θέσεις προέκυψε από τις ανάγκες του Δήμου, φαίνεται όμως ότι οι αποφασίζοντες δεν έχουν αυτό ως κριτήριο, αλλά το μοίρασμα με βάση τον πληθυσμό.
Μας αναφέρεται ότι οι αιτήσεις κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσουν να υποβάλλονται τον επόμενο μήνα ώστε μετά την διαδικασία που διεκπεραιώνεται από τον ΟΑΕΔ να προσληφθούν εντός του Ιανουαρίου. Από τα 160 άτομα που θα προσληφθούν οι 60 θα είναι γενικών καθηκόντων και οι υπόλοιποι προερχόμενοι κυρίως από τον τεχνικό κλάδο, ήτοι οικοδόμοι, ελαιοχρωματιστές, ξυλουργοί κλπ. Το 80% των προσλαμβανομένων θα είναι δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης και το 20% πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα είναι άνεργοι. Όσο για τα μισθολογικά, δεν έχει αποσαφηνιστεί η μηνιαία αμοιβή, υπολογίζεται ωστόσο στα 420 με ασφάλιση και θα αυξάνεται αναλόγως αν κάποιος είναι παντρεμένος και πόσα παιδιά έχει. Εργασιακή ανάσα μεν αλλά μόνο για πέντε μήνες. Τουτέστιν ...ασπιρίνες.
Σύνολο «πενταμηνιτών» στους τέσσερις Δήμους 252.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου