Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Αρνητική η γνωμοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου για το ΜΥΗΕ Γιαννίτσι


Στην συνεδρίαση του Περιφεριακού Συμβουλίου Ηπείρου στις 3/10/19 με θέμα την γνωμοδότηση του περιεχομένου της  Μελέτης Περιβαντολογικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για το  :
«Μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 1,35 MW, στη θέση «Γιαννίτσι», του Δ.Ε. Αθαμανίας, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου».

Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΝΑΝΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Α.Β.Ε.Τ.Ε.».  Το συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του τα :

α) το εγγραφο της Δ/νς Περιβάλλοντος & Χωρικος Σχεδιασμος ΑΠ.Δ.Θ.-Δ.Μ. με το οποίο διαβιβάσθηκε Μ.Π.Ε. του εργου του Θεματος
β) την άποψη που υιοθετήθηκε ότι δεν αρμόζει στην περιοχή ενα τέτοιας φύσεως έργο, με δεδομένο την διαφορετική αναπτυξιακή της κατεύθηνση
γ) τις αντιρρήσεις - παρατηρήσεις  φορέων και ιδιωτών, όπως κατατέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και
δ) ότι διατυπώθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης του Θέματος, η γνωμοδότηση επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) έχει ως εξής:
Αποφάσισε ομόφωνα (απόφαση 13/46/03-10-2019) και γνωμοδότησε αρνητικά για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έργου του θέματος όπως διαβιβάσθηκε από τήν Αποκεντρωμένη Διοίηκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας -Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου/Τμήμα Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού.

Σημείωση : Είναι η δεύτερη φορά που απορρίπτεται ομόφωνα η ΜΠΕ.
 Η προηγούμενη ήταν το 2013 http://avaritsa.blogspot.com/2013/07/blog-post_6.html




1 σχόλιο:

  1. Το έργο αυτό απορρίφτηκε ομόφωνα για δεύτερη φορά (2013 και 2019)!
    Το β) μέρος του σκεπτικού της ομόφωνης απόρριψης τα λέει όλα, δηλαδή:
    β) "την άποψη που υιοθετήθηκε ότι δεν αρμόζει στην περιοχή ένα τέτοιας φύσεως έργο, με δεδομένο την διαφορετική αναπτυξιακή της κατεύθυνση".
    Επιτέλους, το κατάλαβαν πλέον όλοι. Η περιοχή αυτή δεν διαθέτει τις προϋποθέσεις για τέτοια έργα. Η ευρύτερη περιοχή της Αβαρίτσας προορίζεται από τη φύση για μια διαφορετική αναπτυξιακή κατεύθυνση. Και πράγματι αυτή η περιοχή αν αξιοποιηθεί όπως της ταιριάζει έχει να δώσει πολλά στην προοπτική της ανάπτυξης των Τζουμέρκων και μάλιστα με πολλαπλάσια οφέλη για όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή