Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Πρόγραμμα κατά της υπογεννητικότητας «Μια ελπίδα γεννιέται!» της εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ



22 τοπικές κοινότητες του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων εντάσσονται στο προγραμμα.



Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία HOPEgenesis.

Το  Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. «Μια ελπίδα γεννιέται!» για τη μείωση της υπογεννητικότητας, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ανοικτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, στο αμφιθέατρο του χωριού Βουργαρέλι, στα Κεντρικά Τζουμέρκα. Το παρών έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, κα Παναγιώτα Μητροκώστα, ο  Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Social Media της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. κa Ολυμπία Βαγιωνά, στελέχη της HOPEgenesis, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και πολλοί ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία HOPEgenesis, η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. «υιοθετεί», για 4 χρόνια, 86 απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας, τα οποία ανήκουν στις Περιφέρειες της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας, στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας και Εύβοιας. Συγκεκριμένα στις 14 Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Κεντρικών Τζουμέρκων, Καρπενησίου, Δωρίδος, Λαμιέων, Μακρακώμης και Καρύστου.

Ειδικότερα, στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων περιλαμβάνονται οι εξής 22 τοπικές κοινότητες: Βουργαρέλι, Αθαμάνιο, Ανεμορράχη, Δίστρατο, Κάτω Αθαμάνιο, Κάτω Καλεντίνη, Κάψαλα, Κεντρικό, Κυψέλη, Μεσούντα, Παλαιοκάτουνο, Τετράκωμο, Άγναντα, Γραικικό, Καταρράκτης, Κουκούλια, Κτιστάδες, Λεπιανά, Μικροσπηλιά, Ράμια, Θεοδώριανα και Μελλισουργοί.

Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., με τη συνεργασία της HOPEgenesis, θα σταθεί δίπλα στις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες και είναι κάτοικοι των χωριών που έχει υιοθετήσει το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, για τις γυναίκες  που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα - με μοναδικό κριτήριο να είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών - αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, καθώς και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Επιπλέον, η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ θα καλύψει τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που θα γεννηθούν στα «υιοθετημένα» χωριά, για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, κ. Μαρίνος Γαρνέλης δήλωσε: «Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ που θα υποστηρίξει τις νέες γεννήσεις στον τόπο μας. Ευχαριστούμε τη ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. και τη HOPEgenesis που με το Πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!», έφτασαν μέχρι τα χωριά μας, φέρνοντας μαζί τους την υπόσχεση για νέα ζωή. Πιστεύουμε ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η σημερινή Ελλάδα, από πλευράς υπογεννητικότητας,  το παραπάνω πρόγραμμα είναι εξαιρετικής σημασίας».

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Social Media της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., κα Ολυμπία Βαγιωνά δήλωσε: «Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ εδώ και 89 χρόνια στηρίζει τη μητέρα και την οικογένεια και δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη απέναντι στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, λόγω των δυσκολότερων συνθηκών που επικρατούν. Δεύτερος σταθμός του Προγράμματός μας «Μια ελπίδα γεννιέται!», είναι τα χωριά του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και είμαστε εδώ, μαζί με τη HOPEgenesis για να στηρίξουμε έμπρακτα τις γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά και να στείλουμε το ελπιδοφόρο μήνυμα για τη δημιουργία νέας ζωής στον τόπο μας!».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτό:

Μαρία Γκανούρη, HOPEgenesis, τηλ. 210 6455353, 2169001068, e-mail: hope@hopegenesis.org.



Σημείωση blog :
Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ δημιουργήθηκε το 1930, από τον Ιωάννη Γιώτη και την συζυγό του Μαρία, Ηπειρώτη στην καταγωγή- από το χωριό Καταρράκτη του Νομού ¨Αρτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου