Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Με προσδοκίες επέστρεψε από την Κύπρο ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων

Εξαιρετική αποδοχή και εντυπώσεις αποκόμισε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στην 21η Τουριστική Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2018», που πραγματοποιήθηκε από τις 20 μέχρι τις 22 Απριλίου, στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία, και η οποία φέτος προσέλκυσε τριπλάσιο αριθμό επισκεπτών σε σχέση με την περασμένη χρονιά.
Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή του Δήμου σε έκθεση τουρισμού του εξωτερικού, στο πλαίσιο της προσπάθειας προώθησης και προβολής της περιοχής και εκτός των συνόρων.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου βρέθηκε, εκπροσωπώντας τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και τον Δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Βαγγέλης Γιωτόπουλος, ενώ το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι των επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.
Ο κ. Γιωτόπουλος παρουσίασε αναλυτικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προορισμού «Ήπειρος» σε τουριστικούς πράκτορες και επισκέπτες, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου το βράδυ του Σαββάτου, στους χώρους της Έκθεσης.
Πλούσιο προωθητικό και ενημερωτικό υλικό, που έχει εκδώσει ο Δήμος, διανεμήθηκε στους χιλιάδες επισκέπτες της Έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, ενώ στους επισκέπτες, που ήθελαν περαιτέρω ενημέρωση, δόθηκαν όλες οι πληροφορίες για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, τις δυνατότητες διαμονής και ενασχόλησης με υπαίθριες δραστηριότητες στα ποτάμια και τα βουνά των Τζουμέρκων.
Παράλληλα, έγιναν συναντήσεις και επαφές με τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους του τουρισμού της Κύπρου, προκειμένου να υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας.
«Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων δε θα μπορούσε να λείψει από αυτή την έκθεση, στο πλαίσιο της στρατηγικής που χαράξαμε τα τελευταία χρόνια και μετά την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας αποτελούμενη από tour operators και δημοσιογράφους στην περιοχή μας, με αφορμή την έναρξη των απευθείας πτήσεων Ιωάννινα-Λάρνακα. Βρεθήκαμε με τους επαγγελματίες για να δείξουμε τι προσφέρει η περιοχή μας και να πείσουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε εναλλακτικό και αθλητικό τουρισμό, με σιγουριά και ασφάλεια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την αποδοχή και τα σχόλια που δεχθήκαμε, η ανταπόκριση είναι μεγάλη. Είναι η πρώτη συμμετοχή του Δήμου μας σε έκθεση εκτός της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες αυτές όπου μπορούμε και το επόμενο διάστημα», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Γιωτόπουλος.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των επισκεπτών της έκθεσης εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος των ξενοδόχων του Συρράκου, μέλος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων, Γιώργος Βαΐτσης.
«Γνωρίζουμε ότι δεν ήρθαμε σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της Ευρώπης, όμως ήρθαμε σε μια αγορά ιδιαίτερα προσφιλή για την Ήπειρο, που απέχει μόλις δύο ώρες πλέον από τα Γιάννενα και τα Τζουμέρκα. Είμαστε μια περιοχή, που τώρα μας γνωρίζει η τουριστική αγορά εκτός Ελλάδος και κάνουμε και εμείς τα πρώτα βήματα, ώστε να μας γνωρίσει. Η περιοχή διαθέτει φυσική ομορφιά, δύο παραδοσιακούς οικισμούς και πολλά ακόμη. Ευελπιστούμε σε περαιτέρω ανάπτυξη, γι’ αυτό κάνουμε κινήσεις και διεκδικούμε μερίδιο από την τουριστική αγορά. Ο κόσμος, που βρέθηκε στο περίπτερο, έμεινε έκπληκτος με την ομορφιά της περιοχής και έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον. Νομίζω ότι αφήσαμε άριστες εντυπώσεις», σημείωσε.


Να σημειώσουμε ότι πετά τρεις φορές την εβδομάδα  από Λάρνακα στα Γιάννενα αεροσκάφος της εταιρείας TUS Airways

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου