Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Το περιβάλλον μας δεν πουλιέται.


Φίλοι Τζουμερκιώτες.
«Τη γη δεν την κληρονομήσαμε από τους γονείς μας,
τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας»
Το περιβάλλον μας δεν πουλιέται. Το χώμα, το νερό, ο αέρας, ο ήλιος και ότι άλλο είναι συναφές με το περιβάλλον, το δανειστήκαμε απ΄τα παιδιά μας! Τα υδροηλεκτρικά είναι ξεπούλημα της γης μας, της πατρίδας μας σε ιδιώτες τσιφλικάδες. Τα έργα αυτά δεν προσφέρουν τίποτε, εντελώς τίποτε στην τοπική κοινωνία. Απεναντίας! Άλλο είναι η προστασία του περιβάλλοντος, που είμαι θερμός υπέρμαχος και άλλη περίπτωση το ξεπούλημα! Λυπάμαι ειλικρινά που συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, και όχι μόνο, στηρίζουν και είναι υπέρμαχοι τέτοιων έργων ενώ προεκλογικά: "τραγουδούσαν άλλα τραγούδια", για ευνοήτους λόγους.
Διαβεβαιώ όλους τους συμπατριώτες Τζουμερκιώτες ότι εμένα προσωπικά θα με βρουν απέναντι τους όσοι σύγχρονοι κτηματομεσίτες τολμήσουν να πουλήσουν έστω και έναν κόκκο άμμο ή μια σταγόνας ύδατος της πολύπαθης γης μας. 

Ευχαριστώ.
Ιωάννης Πλούμπης

1 σχόλιο:

  1. Οι αιρετοι του ΔΗΜΟΥ που είναι υπερμαχοι των ΜΥΗΕ , πριν συναινεσουν για νεες δεσμευσεις νερων , οφειλουν να αποδειξουν το οφελος του ΔΗΜΟΥ και των ΔΗΜΟΤΩΝ από τα ηδη λειτουργουντα 5 ΜΥΗΕ ( 3,90 MW στα ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ. 1,20 MW στα ΦΡΑΣΤΑ, και 2,40+0,27+0,25=2,92 MW στον ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ) ώστε οι δημοτες να βγαλουν και τα δικα τους συμερασματα για τη συμβολη των ΜΥΗΕ στην τοπικη οικονομια . Τα αντισταθμιστικα οφελη από τα ΜΥΗΕ = 1,7% υπερ ΟΤΑ, 1% υπερ κατοικων περιοχης ΜΥΗΕ, 0,3% υπρ ΕΤΕΡΠΣ και 1% υπερ ΦΔ ΠΑΡΚΟΥ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ θεσμοθετηθηκαν με το Ν3468/2006 (ισχυει από την 27-6-2006), αρα αφου το ΜΥΗΕ Θεοδωριανων λειτουργει από το 2004 θα πρεπει στα βιβλια του ΔΗΜΟΥ να φαινονται και εισροες από ΛΑΓΗΕ (1,7%) για όλα τα οικονομικα ετη απο το 2006 και μετα. Η οικονομικη υπηρεσια του ΔΗΜΟΥ οφειλει να δημοσιοποιησει την κατασταση των εσοδων του ΔΗΜΟΥ ανα ετος και ανα ΤΚ ( 1,7%) από το 2006 και μετα, , καθως και τις τυχον οριστικες αποφασεις κατανομης ανα ΤΚ, του 1% τους κατοικους που θα συνοδευονται και απο τυχαια αντιγραφα λογαριασμων ΔΕΗ από ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ , ΑΓΝΑΝΤΑ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ που θα δειχνουν πιστωση « από λειτουργια ΑΠΕ στην περιοχη σας» για την περιοδο 2006-2016 και όχι «αϋλες κατανομές». Αν πεισουν τους δημοτες τους ότι υπαρχει « απτο οφελος για να θυσιαστουν τα νερα μας » ας προχωρησουν και σε νεες αδειες . Αν ο « βασιλιας αποδειχτει γυμνος» ας φροντισουν να μην επαναληφθει το «success story » της ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ, οπως περιγραφεται αναλυτικα στις ΑΔΣ 31/2015 ( ΑΔΑ: ΩΡΗΗΩΕ2-Τ68) και ΑΔΣ 51/2017( ΑΔΑ: Ω99ΜΩΕ2-Ω9Ε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή