Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Ο Μητροπολίτης 'Αρτης κ.κ.Καλλίνικος στον εορτασμό των Αγίων Θεοδώρων στην ΑβαρίτσαΤο Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, ο Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος χοροστάτησε, ελειτούργησε και εκήρυξε τον Θείο λόγο, στην ενορία Αγίων Θεοδώρων Αμπελίων Παλαιοκάτουνου Άρτης.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, τόνισε οτι ο άνθρωπος καταξιώνεται όταν θυσιάζεται για τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Και η εκούσια αποχή από τις υλικές τροφές, είναι ακριβώς αυτό. Η εκδήλωση της πίστεως του νηστεύοντος, ότι δεν είναι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ούτε τα άλλα ένστικτα που κάνουν τον άνθρωπο, πραγματικό Άνθρωπο. Η οριοθέτηση των ενστίκτων, η υπέρβασή τους, ο λόγος, όλα αυτά ξεχωρίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο από τα άλλα έμβια όντα. Ο άνθρωπος καθίσταται πραγματικός Άνθρωπος όταν τιθασεύει τα ένστικτα με την δύναμη της πίστεως.Στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης και πλήθος κόσμου. Στο τέλος της Πανηγύρεως, ο εφημέριος του Ναού π. Κωνσταντίνος Λαγός, εκ μέρους της ενορίας, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Άρτης και ευχήθηκε για τα ποιμαντορικά του καθήκοντα.

Οι φωτογραφίες από τον περίβολο του Γιώργου Λιαπάτη από ΕΔΩ .                                                                        Φώτο Βάια Βλάχου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου