Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Κ α λ ο κ α ι ρ ι ν έ ς ε κ δ η λ ώ σ ε ι ς σ τ ο Β ο υ ρ γ α ρ έ λ ι





Είναι µια εσωτερική ανάγκη των Βουργαρελιωτών και αυτών που µένουν στο χωριό αλλά και των αποδήµων για να βρεθούν µεταξύ τους το καλοκαίρι όλοι µαζί, να επικοινωνήσουν, να "σπάσουν" λίγο τη µοναξιά και την ερηµιά του χειµώνα στο χωριό.
Και φέτος που οι οικονοµικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες "επιβάλλεται" ο πολιτισµός να παίξει το συνδετικό του ρόλο, να ψυχαγωγήσει µε την πραγµατική έννοια του όρου, "να γεµίσουν οι µπαταρίες" όσο είναι δυνατόν για το υπό- λοιπο χρονικό διάστηµα. Εµείς, όσο µας επιτρέπουν οι δυνάµεις και τα οικονοµικά µας φροντίσαµε να δώσουµε µια νότα πολιτισµού και χαράς σε όλους τους συγχωριανούς µας.

Οι εκδηλώσεις που προγραµµατίσαµε για το φετινό καλοκαίρι είναι οι ακόλουθες:


  • ΕΚ∆ΗΛΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ 

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016. Αναβίωση ιστορικής µνήµης. Για 7η χρονιά φέτος θα πραγµατοποιηθεί στον ιστορικό χώρο του Μοναστηριού του Άι-Γιώργη εκδήλωση ιστορικής µνήµης για την έναρξη της Επανάστασης στα Τζουµέρκα και το Ραδοβύζι το 1821 που ξεκίνησε απ’ αυτό το χώρο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ∆ήµου Κεντρικών Τζουµέρκων.


  • 22η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ.

Από 1 – 20 Αυγούστου 2016 Θα πραγµατοποιηθεί στο γνωστό πλέον στέκι, στην άκρη της Πλατείας το "Βακούφικο" όπου ο εξωτερικός χώρος κάθε καλοκαίρι γίνεται παιδότοπος, παιδική χαρά, γεµίζει ζωή. Παράλληλα µε την Έκθεση Βιβλίου σχεδιάζουµε δραστηριότητες που θα µας φέρουν πιο κοντά στη µαγεία των βιβλίων µέσα από πρωτότυπες διαδροµές...Λεπτοµέρειες στο χώρο της έκθεσης!!! 
  • ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016. Ο Σύλλογος Βουργαρελιωτών Αττικής παρουσιάζει τον συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο και το βιβλίο του “σέρρα, η ψυχή του Πόντου”, στο Αµφιθέατρο του ∆ηµαρχείου, ώρα 8,30 µ.µ. 
  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουργαρελίου για 5η συνεχόµενη χρονιά οργανώνει εθελοντική αιµοδοσία για την Τράπεζα Αίµατος. Κινητή οµάδα αιµοληψίας θα βρίσκεται στο χώρο του ∆ηµαρχείου, από το πρωί.
  • ∆ΗΜΟΤΙΚΗ ΒΡΑ∆ΙΑ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουργαρελίου οργανώνει δηµοτική βραδιά στην Πλατεία του χωριού µε τον Ηλία Πλαστήρα.
  • ΒΡΑ∆ΙΑ ΛΑΪΚΟΥ - ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥ∆ΙΟΥ               
Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016: Στην πλατεία του χωριού µε τον Κώστα Μάντζιο και τη Γεωργία Γρηγοριάδου. Μπουζούκι Θανάσης Γεωργάρας, κιθάρα Νίκος Μπάµπαλης.
  • ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑ∆ΙΑ - ΕΝΤΕΧΝΟ ΤΡΑΓΟΥ∆Ι

Πέµπτη 18 Αυγούστου 2016: Με τους απόφοιτους του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης στο Αµφιθέατρο του ∆ηµαρχείου. Η εκδήλωση είναι αφιερωµένη στη µνήµη της Κατερίνας Καραβασίλη.
  • ΑΛΛΕΣ ∆ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 

(2 - 20 Αυγούστου) - Αφηγήσεις παραµυθιών τα πρωινά στην πλατεία. - Καραγκιόζης και προβολές ταινιών στην πλατεία ή στο Αµφιθέατρο του ∆ηµαρχείου (ανάλογα µε τις καιρικές συνθήκες) από τους Βασίλη και Νικηφόρο Τσίτσικα. - Πεζοπορία στα περιπατητικά µονοπάτια του χωριού. - Αγώνας µπάσκετ. - Ιατρική ηµερίδα στο Αµφιθέατρο του ∆ηµαρχείου. 
Παρουσίαση - οµιλία από την κ. Χρύσα Τζουµάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου