Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Φωτιά στα Θεοδώριανα

Θεοδώριανα: 5-4-2016 ώρα 16:00
  Οι φωτογραφίες από το σημείο είναι του Βασίλη Μητρογιάννη

Γύρω στις 3 μ.μ. έσβησε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί νωρίτερα, λίγο πριν το μεσημέρι, λίγο έξω από το χωριό. Στην κατάσβεση πήραν μέρος δύο πυροσβεστικά οχήματα με εφτά άντρες της πυροσβεστικής, κάτοικοι του χωριού και οι υπάλληλοι του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο.
Η φωτιά κατέκαψε δασική έκταση περίπου οχτώ στρεμμάτων, ενώ ευτυχώς λόγω της αντίθετης κατεύθυνσης του ανέμου δεν επεκτάθηκε στο διπλανό ελατόδασος. Αν συνέβαινε αυτό η καταστροφή θα ήταν πολύ μεγάλη και η φωτιά θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και μέχρι το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού.

Ωστόσο σοβαρά ερωτηματικά υπάρχουν σχετικά με την εκδήλωση της φωτιάς.
Η φωτιά, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων,  δεν ξεκίνησε από το δρόμο αλλά δεκαπέντε μέτρα πάνω από αυτόν. Γεωργικές εργασίες δεν εκτελούνταν από κάποιον συγχωριανό  κοντά στο σημείο εκείνο, άλλωστε είναι ακόμα νωρίς. Οι συγχωριανοί κτηνοτρόφοι της περιοχής δεν έχουν ανέβει ακόμα στο χωριό και οι λιγοστοί κάτοικοι που είναι αυτοί τη στιγμή στο χωριό ειδοποιήθηκαν από τον καπνό και τις φλόγες και έτρεξαν να τη σβήσουν. Επίσης από κάποιο αναμμένο τσιγάρο είναι απίθανο την εποχή αυτή να εκδηλωθεί πυρκαγιά. 
Ελπίζουμε σε όλα αυτά να ρίξει φως η προανάκριση που θα διενεργηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και να δούμε τι θα αναφέρει και το πόρισμά της.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου