Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Αθλος Τζουμέρκων 2016



Ο Αθλος Τζουμέρκων 2016, θα γίνει για δέκατη πέμπτη χρονιά στον ομώνυμο ορεινό όγκο, στα Τζουμέρκα. Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα είναι το χωριό Άγναντα Άρτας. Θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Για πρώτη χρονιά φέτος, διαχωρίζεται ο αγώνας ορεινού τρεξίματος με τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας με κενό μεγαλύτερο από 24 ώρες.

Οι αγώνες mountain running θα γίνουν την Κυριακή 3 Απριλίου 2016. Οι αγώνες mountain bike θα γίνουν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016. Ανακαινισμένες είναι φέτος οι διαδρομές, στις οποίες έχουν συμπεριληφθεί πολλά νέα μονοπάτια στο έντονο ανάγλυφο των Τζουμέρκων. Οι επιλογές διαδρομής στους αγώνες mountain running θα είναι τρεις:

- Tzoumerka Ultra Marathon Adventure Race: μια μεγάλη, χορταστική διαδρομή 52 χιλιομέτρων με 2860 μέτρα συνολικής υψομετρικής διαφοράς. Θα έχει περιορισμένο αριθμό συμμετοχών και απευθύνεται σε έμπειρους και καταξιωμένους δρομείς ορεινών αγώνων, οι οποίοι έχουν τεκμηριωμένα τρέξει και τερματίσει, σε τουλάχιστον 3 ορεινούς μαραθωνίους.
- Tzoumerka Marathon Race: διαδρομή 32 χιλιομέτρων με 1870 μέτρα συνολικής υψομετρικής διαφοράς και απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς ορεινών αγώνων, οι οποίοι κάνουν τακτική και συστηματική προπόνηση.
- Tzoumerka Fun race: διαδρομή 10 χιλιομέτρων με 520 μέτρα συνολικής υψομετρικής διαφοράς. Απευθύνεται στον οποιονδήποτε που έχει καλή υγεία και αθλείται.

O Aθλος θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου