Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ετήσια συνάντηση Αβαριτσιωτών Αττικής


Την Κυριακή 15 Νοέμβρη 2015 στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο γνωστό στέκι "Πάμε τσίπουρο Πάμε καφενείο" στη Φωκίωνος Νέγρη 50 στην Κυψέλη, η ετήσια συνάντηση των Αβαρτσιωτών Αττικής. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα ήταν σχεδόν καθολική και ο χώρος γρήγορα γέμισε από γνωστούς, φίλους, συγγενείς και γείτονες τόσο από την Αβαρίτσα όσο και από την ευρύτερη περιοχή μας. Ενθαρρυντική ήταν η συμμετοχή των νέων που ακολούθησαν τους μεγαλύτερους σε αυτή τη συνάντηση. 


Η ζωντανή μουσική, η οικεία συντροφιά, οι εκλεκτοί μεζέδες που μας ετοίμασαν οι υγχωριανοί μας Θανάσης και Γιώργος οι οποίοι εργάζονται στο Ουζερί, καθώς και το κρασάκι, δημιούργησαν ένα οικογενειακό περιβάλλον που θύμιζε γιορτινές ημέρες στο χωριό. 
Οι κοινές αναμνήσεις από τα παιδικά μας ακόμα χρόνια στο σχολείο που φοιτήσαμε όλοι και το οποίο θα θέλαμε να συντηρηθεί και να διατηρηθεί ώστε να παραμείνει όρθιο ως ένα μοναδικό μνημείο για την περιοχή μας, έδιναν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην παρέα και ο καθένας αισθανόταν πως βρίσκεται ανάμεσα στους αποκλειστικά δικούς του ανθρώπους.


Βέβαια, η κουβέντα δεν περιορίστηκε μόνο στις αναμνήσεις αλλά αφορούσε και τη ζωή μας στην πόλη καθώς και το ενδιαφέρον να μάθουμε για όσους δεν τα κατάφεραν να παραβρεθούν στη συνάντηση. Οι περισσότεροι μείναμε μέχρι αργά και δεν θέλαμε να αποχωριστούμε την ζεστή και οικογενειακή μας παρέα. 
Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για του χρόνου, αν και ακούστηκαν και προτάσεις για ευκαιριακή ενδιάμεση συνάντηση.


Νίκος Τσιούνης 

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία εκδήλωση. Τι πιο ωραίο από το να σου δίνεται η ευκαιρία να συναντήσεις όλους μαζί τους φίλους και συγχωριανούς σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή