Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Εθνική οδός 'Αρτας-Τρικάλων, κατολίσθηση στο Παλαιοκάτουνο


Επανερχόμαστε στο θέμα για την κατολίσθηση στο Παλαιοκάτουνο με νέες φωτογραφίες από την περιοχή,  μετά τα σχόλια που πήραμε στην προηγούμενη ανάρτηση μας.

Η Περιφέρεια Αρτας  απάντησε στην αρχική ανάρτηση ότι :
 
"3). Η ΠΕ Άρτας έχει ήδη προβεί σε δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης της περιοχής κατολίσθησης, του οδοστρώματος καθώς επίσης και του διπλανού τοιχίου αντιστήριξης, προϋπολογισμού 70.000 €."

Σε σχόλια που λάβαμε στην ανάρτηση αναφέρεται ότι το έργο που δημοπρατείται στις 15-9-15 από την Περιφέρεια Ηπείρου δεν είναι για το Παλαιοκάτουνο αλλά για το Αθαμάνιο Αρτας.
 
1)     Το εργο εχει προυπολογισμο 70.000€ με ΦΠΑ, αφορα " ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο. ΆΡΤΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΜΑΝΙΟΥ" και χρηματοδοτειται απο ΣΑΕΠ 030 ΗΠΕΙΡΟΥ με ΚΑ. 2013ΕΠ03000012.
 

2)     Η Τεχνικη Περιγραφη δεν περιλαμβανει αρση καταπτωσεων στο Παλαιοκατουνο, αλλα μονο εργασιες για αντικατασταση αναντη παλιου φθαρμενου πετρινου τοιχου, μηκους 55 μ< με τοιχο συνθετης διαταξης καθ' υψος( σκυροδεμα+ συρματοκιβωτια).
 
Συμπερασμα: Μαλλον η αποκατασταση της κατολισθησης στο ΠΑΛΑΙΟΚΑΤΟΥΝΟ θα παει για το 2016, αφου δεν γνωριζουμε να εχει δημοπρατηθει αλλο εργο 70.000 € το τελευταιο τριμηνο.
 



Σε άλλο σχόλιο που αναρτήθηκε από αναγνώστη για τον τοίχο που υπάρχει λίγο πιο πάνω από το σημείο.

"Και ο λιθόκτιστος τοίχος αντιστήριξης, 100 μέτρα μόλις πιο πάνω, ακριβώς απέναντι από το σπίτι του Θύμιου Τσιμπλοκούκου, έχει καταρρεύσει, ο δε υπόλοιπος στέκει ετοιμόρροπος με μεγάλη κλίση επάνω από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και τους πεζούς. Πρέπει να γίνει κάτι το συντομότερο, (έστω να απομακρυνθούν οι ετοιμόρροπες πέτρες) πριν θρηνήσουμε θύματα από ανυποψίαστους διερχόμενους."

 


Από αναζήτηση που κάναμε  στο Internet ο μόνος διαγωνισμός για την περιοχή είναι:

Ανοικτός Διαγωνισμός «Αποκατάσταση τοίχου αντιστήριξης επί της Ε.Ο Άρτας-Τρικάλων στο ύψος του Αθαμάνιου», με προϋπολογισμό 70.000,00 ΕΥΡΩ


Παρακαλούμε την Περιφέρεια να μας ενημερώσει αν υπάρχει και άλλος...
 
Να ευχαριστήσουμε τους αναγνώστες για τα σχολια και τις φωτογραφίες  
 
Avaritsa Artas



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου