Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Το δεύτερο Tzoumerka XFestival και το πρόγραμμα του

15 ημέρες πρίν την έναρξη του μοναδικού στο είδος του Festival και ένα απο τα ελάχιστα στην Ελλάδα !!!
Μέσα στο απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον των Τζουμέρκων, εντός του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και την απεριόριστη θέα του σημείου Σταυρός σε υψόμετρο 1390μ, οι φίλοι του φεστιβάλ θα βρούν τον τόπο και τον τρόπο της χαλάρωσης και της επαναφόρτησης !!!
Με δράσεις όπως Πεζοπορία, Συζητήσεις, Προβολή Slides, Bouldering, Rappel, Αετοί, Επίδειξη 4χ4, Ορειβασία, Μουσική σκηνή με την Ανυπέρβλητη ΡΟΚ φωνή της Θεοδοσίας Τσάτσου, του τραγουδοποιού Χρήστου Νινιού, τους ήχους των KrotalArta, Dj event και πολλά άλλα !!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  TZOUMERKA X FESTIVAL  2015



Μετά από πολύμηνη προετοιμασία και την προτροπή πολλών φίλων του TZOUMERKA X FESTIVAL, ο Αθλητικός Όμιλος Δόξα Άρτας με τη διαχείριση του Ορεινού Καταφυγίου Σταυρός, διοργανώνουν το 2ο TZOUMERKA X FESTIVAL, υπό την αιγίδα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων – Περιστερίου & Χαράδρας Αράχθου και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.  
Πέρσι στο πρώτο 1ο TZOUMERKA X FESTIVAL οι φίλοι των Τζουμέρκων απόλαυσαν ορεινές αθλητικές δραστηριότητες, μηχανοκίνητες και όχι μόνο, στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον των Τζουμέρκων, καθώς και ξεχωριστά μουσικά σχήματα που ταξίδεψαν τη σκέψη στα μονοπάτια των ονείρων μας !
Έτσι σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε το νέο πρόγραμμα του 2ου TZOUMERKA X FESTIVAL.
Το 2ο TZOUMERKA X FESTIVAL (TXF) είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7, Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 στο χώρο του Ορεινού Καταφυγίου Σταυρός στη θέση Λιβάδι Σταυρού Θεοδωριάνων, στο 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αθαμανίου – Θεοδωριάνων.

Αναλυτικά :

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Το πρόγραμμα ξεκινάει το πρωί με πεζοπορία στους εντυπωσιακούς φυσικούς Καταρράκτες (Σούδα) Θεοδωριάνων . Οι Καταρράκτες είναι από τους λίγους μόνιμης ροής στην Ελλάδα ! Με την πτώση των νερών τους από τα 25 μέτρα ασβεστολιθικού βράχου και με την υδρονέφωση που παράγεται, δημιουργούν ένα μοναδικό μικροκλίμα που δροσίζει το ελατόδασος, τα πρόσωπα και το σώμα των επισκεπτών του ! Η πεζοπορία είναι εύκολη και δεν απαιτεί φυσική κατάσταση. Διαρκεί 45’ από το παλιό μονοπάτι και μπορεί να μειωθεί αν κάποιος φτάσει με το αυτοκίνητο από τον αγροτικό δρόμο που συναντιέται με το μονοπάτι στα μισά της διαδρομής. Η συνάντηση για εκκίνηση θα γίνει 11:00π.μ  στην κεντρική πλατεία Θεοδωριάνων, κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο. Μετά την πεζοπορία επιστροφή στα Θεοδώριανα, ξεκούραση και αναχώρηση για το Λιβάδι στο χώρο του TXF όπου θα γίνει και εγκατάσταση των σκηνών για τη διανυκτέρευση.
Το απόγευμα και ώρα 16:00μ.μ θα ξεκινήσει με ομιλίες στο Ορεινό Καταφύγιο Σταυρός που θα αφούν :
1) Ενημέρωση των επισκεπτών για το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων.
2) Ομιλία με θέμα (Καλλιέργεια αρωματικών φυτών).
3) Ομιλία με θέμα (Κοινωνικοί συνεταιρισμοί).
Μετά από κάθε ομιλία θα υπάρχει συζήτηση με τους φίλους που θα τις παρακολουθήσουν. 
Αργότερα το βράδυ ο Σύλλογος «Ορεινοί» Θεοδωριάνων θα προβάλει slides περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος με θέματα της περιοχής των Τζουμέρκων.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Το πρωί του Σαββάτου και ώρα 10:00π.μ ξεκινά επίδειξη αναρρίχησης σε χαμηλό βράχο (bouldering) Το Bouldering είναι ένα είδος αναρρίχησης σε μικρούς ογκόλιθους περίπου μέχρι 5 μέτρων χωρίς σχοινί χρησιμοποιώντας ειδικά στρώματα για την αποφυγή τραυματισμών σε μια πιθανή πτώση.  Είναι το ίδιο ασφαλές με την κλασσική αναρρίχηση με σχοινί όταν φυσικά τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Οι απόψεις διίστανται για το ποιός, που και πότε ανακάλυψε αυτό το είδος αναρρίχησης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι γνωστοί και καλοί αναρριχητές ασχολούνται και με το bouldering, τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι στον κύκλο της προπόνησής τους. Το bouldering βοηθά τον αθλητή να δυναμώσει, να συγκεντρωθεί σε σωστές κινήσεις βελτιώνοντας την τεχνική του, να έχει τεντωμένα χέρια, να αναπνέει σωστά, να τοποθετεί σωστά τα πόδια του, κι επίσης να κάνει δύσκολα περάσματα χωρίς τη χρήση σχοινιού ενισχύοντας έτσι την αυτοπεποίθηση του. Όσοι είναι αρκετά τυχεροί και μένουν κοντά σε περιοχές με βράχια για boulder, μπορούν να προπονούνται στο βράχο. Διαφορετικά μπορούν να επιλέξουν τις κλειστές πίστες αναρρίχησης με πνεονέκτημα τις καλές καιρικές συνθήκες. Οι φίλοι του TFX θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε χαμηλό βράχο μέχρι 2,5 μέτρα τεχνικές πιασίματος βράχου με καθοδήγηση από έμπειρους αναρριχητές.
Κατόπιν θα γίνει επίδειξη Rappel (καταρρίχηση). Η καταρρίχηση είναι η τεχνική κατάβασης από βράχο μετά την αναρρίχηση. Η κατάβαση γίνεται πάνω στο σχοινί με το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την άνοδο τοποθετώντας πάνω τους ένα ορειβατικό εργαλείο, που λέγεται οχτάρι το οποίο είναι δεμένο στη ζώνη του αναρριχητή, με το οποίο στην ουσία ο καταρριχητής γλιστράει μα ασφάλεια πάνω στο σχοινί έως ότου φθάσει στο έδαφος. Στην αναρριχητική ορολογία έχει επικρατήσει η λέξη Rappel για τη διαδικασία αυτή. Κατόπιν οι επίδοξοι μπορούν να δοκιμάσουν την τεχνική του Rappel. Υφασμάτινοι παιχνιδιάρικοι αετοί χειρός θα πετάξουν πάνω από το λιβάδι και με το χορό τους στον άνεμο θα μας κάνουν να ξεχαστούμε στον ουρανό των Τζουμέρκων. 
Λίγο αργότερα στο χώρο γύρο από TXF θα πραγματοποιηθεί επίδειξη οχημάτων 4χ4, που μπορούν να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν όλοι !

Το απόγευμα ξεκινάει ο Αγώνας Δρόμου – Αθαμάνιος Διαδρομή
Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στην άγρια φύση των Τζουμέρκων, προσφέροντας σε πολλά σημεία μια ανεπανάληπτη θέα. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής εκτείνεται σε δάσος από έλατα, καρυδιές και καστανιές και πραγματοποιείται υπό άριστες κλιματικές συνθήκες για την εποχή, διευκολύνοντας την προσπάθεια των αθλητών. Σημειώνεται ότι η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη, σε όλο το μήκος της. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 18:00, στην πλατεία του Τετρακώμου (υψόμετρο 885 μ.). Οι δρομείς αφού καλύψουν τη διαδρομή των 12,2 χλμ. θα τερματίσουν στην πλατεία του Αθαμανίου (υψόμετρο 756 μ.) ενώ το μέγιστο υψόμετρο κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι 1051 μ. Μετά το πέρας του αγώνα, θα ακολουθήσει στην κεντρική πλατεία του Αθαμανίου φαγητό με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα. Κάθε αθλητής με το νούμερο συμμετοχής του, μπαίνει ταυτόχρονα σε κλήρωση για δώρα, προσφορά της διοργάνωσης.

Αργά το απόγευμα αρχίζει το μουσικό μέρος του TFX. Την μουσική έναρξη του FEST θα κάνει η μοναδική ομάδα κρουστών KrotalArta. Ο ήχος του συγκροτήματος, τα κομμάτια και η απόδοση αυτών, την καθιστά πρωτότυπη και μοναδική μεταξύ των ομάδων κρουστών που υπάρχουν στην Ελλάδα και στον κόσμο γενικότερα. Οι krotalΑrta που σημαίνει κρόταλα από την Άρτα, αποδεικνύουν ότι και μόνα τους τα κρουστά δημιουργούν μουσική !

Αμέσως μετά, Χρήστος Νινιός . Γεννήθηκε στο Λουτράκι στις 8 Φλεβάρη του 1979.
Στα εφηβικά του χρόνια ήρθε η πρώτη διαπίστωση και μετέπειτα αγάπη για την μουσική. Το μέσο μελοποίησης των τραγουδιών του, ήταν μια δανεική δεξιόχειρη κιθάρα η οποία των ταλαιπωρούσε αφού ήταν αριστερόχειρας.
Η προσπάθεια αυτή να γνωρίσει τη μουσική μέσα απ' τη κιθάρα έγινε ανάγκη και ζωή του.
Το καλοκαίρι του 2008 μέσα από μια "λάθος" συνεννόηση σε κάποιο live ήρθε η γνωριμία με τον παραγωγό Βίκτωρα Πολυδώρου ο οποίος πίστεψε στο ταλέντο του και το αποτέλεσμα ήταν το όνειρο να γίνει πραγματικότητα και να υπογράψει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά που έχει το όνομα "11+" και περιέχει 12 υπέροχα τραγούδια.
Η μουσική και οι στίχοι είναι του Χρήστου Νινιού και κινούνται σε ποπ, ροκ ύφος. Εξαιρετικές ερμηνείες από τον ίδιο αλλά και από την Σοφία Κωνσταντινίδου μέλος του συγκροτήματος Salata Latina η οποία συμμετέχει σε δύο τραγούδια.
Ακούστε το "Ένα λεπτό" ντουέτο με την Σοφία Κωνσταντινίδου, "Δυο φιλιά", "Μου λείπεις", "Χωρίς εσένα", "Κάτι μας ενώνει". 
Ο Χρήστος Νινιός έκανε αίσθηση πριν λίγους μήνες όταν το τραγούδι «Γράμμα στο Θεό» πρωτοακούστηκε στο ραδιόφωνο. Γνωρίστε μέσα από άλλοτε ευαίσθητα και άλλοτε δυναμικά τραγούδια έναν νέο τραγουδοποιό και θα ανακαλύψετε ότι η μουσική έχει και άλλες πλευρές.

Τέλος χωρίς συστάσεις. ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ !!! Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΡΟΚ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ !!! με την ανυπέρβλητη φωνή, θα κλείσει το πρόγραμμα του 2ου TZOUMERKA X FESTIVAL !!!
Η Θεοδοσία Τσάτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου και σπούδασε μουσική, χορό και θέατρο. Κατόπιν, συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ παράλληλα σπούδασε και Αγγλική Φιλολογία. Στη Θεσσαλονίκη γνωρίστηκε με τον Γιώργο Παπαποστόλου, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Μπλε, και αυτή η γνωριμία κατέληξε σε συνεργασία στο εν λόγω σχήμα. Το 1996 κυκλοφόρησε από τους Μπλε ο δίσκος "Ενοχές", στον οποίο η Θεοδοσία Τσάτσου ανέλαβε τα φωνητικά. Ο δίσκος γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία, με κομμάτια όπως το "Νιώθω Ένοχές", "Φοβάμαι" και "Εσύ δεν ζεις πουθενά" να παίζονται συχνά στο ραδιόφωνο και να γίνονται αγαπητά και γνώριμα στον κόσμο. Το συγκρότημα παρουσίασε υλικό που κινείται στους χώρους της Ποπ-Ροκ με έντονα μπλουζ/funk στοιχεία, ταυτότητα δηλαδή που ταιριάζει στην ερμηνεία και το στυλ της Θεοδοσίας Τσάτσου. Ωστόσο, η Θεοδοσία αποχώρησε από το συγκρότημα μόλις τον επόμενο χρόνο και ακολούθησε solo καριέρα, ξεκινώντας την προσπάθειά της το 1999 με τον δίσκο "Ύποπτος Κόσμος", ο οποίος είναι ο πρώτος δίσκος στον οποίο η Θεοδοσία συμμετείχε μουσικά και στιχουργικά. Με την κυκλοφορία του "Ύποπτου Κόσμου", κάνει εμφανίσεις στη μουσική σκηνή Μετρό, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Το ίδιο καλοκαίρι συμμετέχει στη συναυλία της Βουλής Των Εφήβων στο Καλλιμάρμαρο. Στο διάστημα των επόμενων δύο χρόνων συμμετέχει στον δίσκο "Τα Δοκάρια Στο Γρασίδι Περιμένουν Τα Παιδιά", των Πυξ Λαξ, ερμηνεύοντας μαζί τους τα τραγούδια "Μόνο Για Κείνη Μη Μου Λες" και "Στο Αίμα Μου Αλλάζει Ο Καιρός". Στη συνέχεια εμφανίζεται μαζί τους για δυο βράδια στον Λυκαβηττό. Επίσης συμμετέχει και στον δίσκο των Mode Plagal "III", ερμηνεύοντας το τραγούδι "Τα Παιδιά Της Γειτονιάς Σου" αλλά και στον δίσκο "Γέφυρες Στις Ταράτσες", του συγκροτήματος Μάσκες ερμηνεύοντας το τραγούδι "Άγαν-γραν". Παράλληλα όμως με αυτές τις δραστηριότητες αναζητά το υλικό του επόμενου δίσκου της και έτσι έρχεται σε επαφή με διάφορους καλλιτέχνες και μουσικούς όπως ο Γιάννης Νάστας (Xaxakes), Κλέων Αντωνίου (Mode Plagal), Γιώργος Μίχας. Αποτέλεσμα όλης αυτής της αναζήτησης ήταν ο νέος της δίσκος "Κόκκινο" που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2002, όπου η ίδια εκτός από την ερμηνεία, γράφει στίχους και μουσική για κάποια τραγούδια και ο Γιάννης Νάστας αναλαμβάνει την ενορχήστρωση. Αυτός ο δίσκος είναι ο πιο ποικιλόμορφος της σταδιοδρομίας της, με τραγούδια που κυμαίνονται από στοχαστικούς ρυθμούς όπως το "Let the music", ή το "Που να’σαι τώρα", μέχρι και τα γλυκά χτυπήματα θερινής αγάπης όπως το "Στη Θάλασσα". Με το δίσκο αυτό, η Θεοδοσία Τσάτσου κατάφερε να κερδίσει μια υψηλή θέση ανάμεσα στη μοντέρνα Ελληνική μουσική σκηνή. Τον χειμώνα του 2006 κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική της δουλειά με το όνομα "Στη Λεωφόρο της , Εύας". Η σημαντική διαφορά με το προηγούμενο album είναι ότι κινείται σε τελείως διαφορετικό ήχο, ύφος καθώς ραπάρει μέσα από τον «Ορίωνα», τη «Λεωφόρο της Εύας» και το «Κάτω από τη ζώνη». Την μουσική συνυπογράφουν η Θεοδοσία και ο Πωλ Στεφανίδης, ενώ τους στίχους αποκλειστικά η ίδια, με εξαίρεση την συμμετοχή της Γιώτας Δαβλάρα στο εισαγωγικό "Ποιος είσαι εσύ που με κοιτάς". Οι πειραματισμοί είναι εμφανείς σε όλο το μήκος των δέκα συνθέσεων. Από τον Φεβρουάριο του 2007 και για λίγες παραστάσεις, η Θεοδοσία Τσάτσου πραγματοποίησε live εμφανίσεις στο Μετρό, στο πλευρό του Μάνου Πυροβολάκη.Η νέα δισκογραφική της δουλειά με το όνομα "Α-ΓΑΠΗΣΟΥ" κυκλοφορεί δύο χρόνια αργότερα τoν Ιούλιο του 2009. Ο δίσκος ξεκινάει με ροκ πενιές, με τον Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι και τη Θεοδοσία να ροκάρει και είναι φανερό πως απολαμβάνει και η ίδια να πατάει πάνω στον πρωτότυπο ήχο της φορώντας τη μάσκα της ηρωίδας που έπλασε, της Babalou! Ξεχωριστή στιγμή του δίσκου είναι η "Γυμνή σοκολάτα". Οι πειραματισμοί είναι διάχυτοι και σ' αυτή τη δουλειά. Στίχοι με πολλές "μπηχτές" και έξυπνες ατάκες κι όποτε χρειάζεται με τον απαραίτητο ερωτισμό. Μετά τη κυκλοφορία του νέου δίσκου, η Θεοδοσία Τσάτσου πραγματοποίησε μια επιστροφή στα live της πρωτεύουσας με μια εμφάνιση στο Τεχνόπολις, στο Γκάζι. Το φθινόπωρο του 2009, συνέχισε τις live εμφανίσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη (Block 33) όσο και στην Αθήνα (Κύτταρο).

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015
Η μέρα ξεκινά με ορεινή πεζοπορία προς την κορυφή Περδικόβρυση 1510 μ. Εκκίνηση από το χώρο του  TXF  ώρα 10:00 με πεζοπορική διαδρομή 5 χιλιομέτρων . Απαιτείται μέτρια φυσική κατάσταση και ο εξοπλισμός του κάθε πεζοπόρου πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα : Άνετα ρούχα και πεζοπορικά παπούτσια για τη δραστηριότητα, αδιάβροχο μπουφάν, μία δεύτερη αλλαξιά σε περίπτωση που ιδρώσετε, παγούρι ή μπουκάλι με νερό και καπέλο. Σε αυτή τη διαδρομή θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα της κορυφογραμμής της νότιας απόληξης των Τζουμέρκων, της κοιλάδας του Αχελώου και πλήθους κορυφών της Νότιας Πίνδου.
Αργότερα στο χώρο γύρο από TXF θα συνεχιστεί η επίδειξη οχημάτων για όσους δεν πρόλαβαν να τα απολαύσουν την προηγούμενη ημέρα. Το μεσημέρι μετά την επιστροφή των πεζοπόρων από την κορυφή Περδικόβρυση και την επίδειξη των 4χ4 κλείνει και το μέρος των ορεινών δραστηριοτήτων του φεστιβάλ. Το TZOUMERKA X FESTIVAL θα τελειώσει με γλέντι Ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής. Η Ηπειώτικη παράδοση παρούσα στο φυσικό της περιβάλλον !!!
Θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους τους φίλους του φεστιβάλ, ότι όσοι θα έχουν εισιτήρια της συναυλίας του Σαββάτου, η κατασκήνωση στο χώρο του TZOUMERKA X FESTIVAL μετά από άδεια του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων – Περιστερίου & Χαράδρας Αράχθου θα είναι δωρεάν.
Στο χώρο του TXF λειτουργούν βασικές λειτουργίες Camping (wc,νιπτήρες) για την εξυπηρέτηση των φίλων του TZOUMERKA X FESTIVAL.
Σας ευχαριστούμε για την ήδη υπάρχουσα υποστήριξη και ελπίζουμε να περάσουμε άλλο ένα αξέχαστο TZOUMERKA X FESTIVAL.
Επίσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, που χωρίς αυτούς η πραγματοποίηση του TXF θα ήταν δυσκολότερη.

Εκ του Αθλητικού Ομίλου Δόξα Άρτας και της διαχείρισης του Ορεινού Καταφυγίου Σταυρού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου