Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Πετυχημένη η δράση εθελοντικού καθαρισμού στα Τζουμέρκα.

Πετυχημένη η δράση εθελοντικού καθαρισμού στα Τζουμέρκα.
Η πρόσκληση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου για συμμετοχή σε δράσεις καθαρισμού το Σάββατο 6 Ιουνίου, φαίνεται πως δεν άφησε ασυγκίνητους, όλους όσοι ενδιαφέρονται για την προστασία και ανάδειξη του μαγευτικού τοπίου των Τζουμέρκων. Η αφορμή δόθηκε λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος,  με κυρίαρχο μήνυμα ότι, μέσω της κοινωνικής προσφοράς και της συνεργασίας, το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και μας ικανοποιεί.


DSCN0441 DSCN0481DSCN0530DSCN0448
Από νωρίς το πρωί μαζέψαμε κάθε λογής σκουπίδια και αντικείμενα, τα οποία δεν είχαν θέση ούτε στους δρόμους, αλλά ούτε και στις πλαγιές. Διοργανώθηκαν δύο (2) δράσεις καθαρισμού στα διοικητικά όρια του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και συγκεκριμένα η μεν πρώτη στη διασταύρωση Κτιστάδων-Ραφταναίων της Τ.Κ. Κτιστάδων (στα όρια με την Τ.Κ. Πραμάντων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων), ενώ η δεύτερη στη διασταύρωση «Σκοτωμένου» της Τ.Κ. Καταρράκτη. Στη διάθεση των εθελοντών υπήρξε και φορτηγό αυτοκίνητο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για την εναπόθεση των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν.
Ανάμεσα στους φορείς-εθελοντές, εκτός από μέλη του Δ.Σ. και εργαζόμενους του Φ.Δ., συμμετείχαν και συνέβαλαν τα μέγιστα στην απομάκρυνση των απορριμμάτων, ομάδες των Ορειβατικών Καταφυγίων Μελισσουργών και Πραμάντων και κάτοικοι της Τ.Κ. Κτιστάδων με τον τοπικό τους πρόεδρο.  Άξιοι συγχαρητηρίων ήταν και οι μικροί μας φίλοι, οι οποίοι δούλευαν αδιάκοπα και με μεγάλο ζήλο, με την επίβλεψη των γονέων τους. Ας παραδειγματιστούμε όλοι από αυτούς, στηρίζοντας έμπρακτα τέτοιου είδους προσπάθειες, για το καλό του τόπου μας.
Το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Φώτιος Χαχούλης.
Ευχαριστούμε όλους θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου