Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του αεροδρομίου στα Κολομόδια Άρτας

aerodromio balatsoukas 4

Ολοκληρώθηκε το έργο κατασκευής αεροδρομίου κατηγορίας Β με διάδρoμο μήκους 2500 ft και πλάτους 100 ft στη θέση Κολομόδια Άρτας, σε έκταση που παραχωρήθηκε από το Δήμο Νικολάου Σκουφά το έτος 2010 στην Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας, και είναι έτοιμο για την έναρξη πτήσεων.
Tο αεροδρόμιο πήρε επίσημα από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων την ονομασία «Αεροδρόμιο Αράχθου Σμηναγός (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας», αποδίδοντας φόρο τιμής στον πεσόντα Σμηναγό από την Άρτα.
Έχει εγκριθεί επίσημη άδεια από την Υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας και μπορούν εκεί να προσγειώνονται ελαφρά αεροσκάφη άλλα και ελικόπτερα.
Συντεταγμένες Ν 39.05.21 Ε 20.58.14 Διεύθυνση διαδρόμου 17-35.


Οι εκπαιδευτές της Αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας προέρχονται όλοι από την Σχολή Ικάρων και παρέχουν σε υψηλό επίπεδο πτητική εκπαίδευση καθώς όλοι έχουν πάνω από 1.000 ώρες πτήσεων στο ενεργητικό τους στην πολεμική αεροπορία.
Ο χώρος του Α/Δ διαθέτει πάρκιγκ, χώρο αναψυχής - θέσεις θεατών, WiFi spot και καφέ, υπόστεγο α/φων 250τμ και μέσω έγκρισης ΥΠΕΚΑ κατασκευάστηκε ξύλινο οίκημα για γραφεία και 2κλινο δωμάτιο διανυκτέρευσης.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6987727824. Στο χώρο προσέρχονται και πραγματοποιούνται πτήσεις μοντέλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου