Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Το «αεροδρόμιο Αράχθου Σμηναγός (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας»

Η έδρα του σε έκταση που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά στην περιοχή Κολομοδίων
Σε έκταση που παραχωρήθηκε από το Δήμο Νικολάου Σκουφά το έτος 2010 στην Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας, σε περιοχή των Κολομοδίων της Αγίας Παρασκευής κατασκευάστηκε και είναι έτοιμο για την έναρξη πτήσεων το αεροδρόμιο το οποίο πήρε επίσημα από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων την ονομασία «Αεροδρόμιο Αράχθου Σμηναγός (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας», αποδίδοντας φόρο τιμής στον πεσόντα Σμηναγό από την Άρτα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση που «ανέβασε» το site του «ΜΑΧΗΤΗ» την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου και είχε χιλιάδες επισκέψεις ανέφερε για το εν λόγω θέμα τα εξής:
«Έναρξη πτήσεων στην Άρτα και δημιουργία σχολής πιλότων

Αεροδρόμιο Αράχθου Σμηναγός (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας
Η Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδος με πρόεδρο τον Σμηναγό Ιπτάμενο της πολεμικής Αεροπορίας Δημήτρη Κώστα βαδίζει με ταχύτατους ρυθμούς στην έναρξη πτήσεων στην Άρτα και στη δημιουργία σχολής πιλότων.
Το αεροδρόμιο πήρε επίσημη ονομασία από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων "Αεροδρόμιο Αράχθου Σμηναγός (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας", δίνοντας τη μέγιστη τιμή στον άτυχο πεσόντα, πιλότο των F-16 από την Άρτα, στις 26 Αυγούστου 2010».
Ιδρυτές οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ εφέτος, σύμφωνα με όσα μας δήλωσε ο πρόεδρος της Αερολέσχης, ιπτάμενος Σμηναγός από την Φανερωμένη Άρτας, Δημήτρης Κώστας, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του χάριν του αγώνα που ο ίδιος έκανε καθώς επίσης και στην μεγάλη προσπάθεια του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε την προσπάθεια των πιλότων και σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλειο Ψαθά έδωσαν σάρκα και οστά στην μελέτη και κατασκευή του έργου.
Τεχνική περιγραφή – Υποδομές
Το αεροδρόμιο έχει αεροδιάδρομο μήκος 2.000 ποδιών και πλάτος 100 πόδια με υποδομή για προσγείωση αεροσκαφών light έως και 12θέσια ενώ προχωράνε οι εργασίες κατασκευής υπόστεγου για 2 αεροσκάφη, χώρο αναψυχής και καφέ. Το ΥΠΕΚΑ ενέκρινε την κατασκευή ξύλινων κτιρίων μέσω της κρατικής βιομηχανίας ξύλου και αναμένεται η προσέλευση 2 μαχητικών μη ενεργών αεροσκαφών τύπου Α-7 ως φόρο τιμής στο πεσόντα σμηναγό (Ι) Αναστάσιο Μπαλατσούκα.
Να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε η άδεια πτήσεων σε συνεργασία με το αεροδρόμιο του Ακτίου το οποίο θα ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία στη ζώνη ελέγχου.
Σκοπός του αξιόλογου αυτού έργου είναι η ανάπτυξη της αεροπορικής ιδέας και πτήσεις με όλους τους πολίτες από 18 έως 65 ετών, η παροχή πτυχίου σε ιδιώτες, η επιτήρηση δασών το καλοκαίρι με πτήσεις σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, η άμεση μεταφορά ασθενών σε Ιωάννινα, Πάτρα, Αθήνα και η πραγματοποίηση έρευνας από αέρος σε συνεργασία με την Αστυνομία.
Τέλος εντός Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν πτήσεις επίδειξης και ακροβατικών από τον πρόεδρο της Αερολέσχης, πιλότο Δημήτρη Κώστα.

3 σχόλια:

  1. η ΕΚΤΑΣΗ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΚΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μαθήματα κοστίζουν 8.100 ευρώ http://www.airclubartas.gr/el/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%BF-ppl-a

    ΑπάντησηΔιαγραφή