Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Δολιοφθορές από τη πρώτη μέρα της νέας Δημοτικής Αρχής στα Κ.Τζουμέρκα

Άγνωστοι κατέστρεψαν οχήματα του Δήμου Κ. Τζουμέρκων.




Μαρίνος Γαρνέλης: «Δεν μας παρέδωσε τυπικά και στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού κανείς»!
Αντιμέτωπη με καταστροφές σε οχήματα και απορριμματοφόρα του Δήμου βρέθηκε η νέα Δημοτική Αρχή Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, όταν χθες το πρωί πήγε να παραλάβει και τον εξοπλισμό στο χώρο που λειτουργεί ως αμαξοστάσιο του Δήμου, δίπλα από τον περιφερειακό δρόμο στο Βουργαρέλι.
Ο νέος δήμαρχος και πρώην αστυνομικός διευθυντής Μαρίνος Γαρνέλης ενοχλημένος από το περιστατικό δήλωσε χθες το μεσημέρι: «Είμαι πεπεισμένος πως πρόκειται για δολιοφθορά από ορισμένους που ίσως μας αντιπαθούν και θέλησαν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα από την πρώτη μέρα ώστε να μην βγουν τα απορριμματοφόρα έξω για συλλογή».

Ο ίδιος, έχοντας ολοκληρωθεί η παρέμβαση της αστυνομίας η οποία κλήθηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή, με έλεγχο στοιχείων, καταγραφή περιστατικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων, ανέφερε για όσα συνέβησαν: «Εμείς σήμερα πρώτη μέρα πήγαμε να παραλάβουμε και στο χώρο του αμαξοστασίου, που βρίσκεται λίγο έξω από το Βουργαρέλι, πάνω στον εθνικό δρόμο, βρήκαμε φθορές στα αυτοκίνητα. Άγνωστοί, που απομένει να εντοπιστούν από την αστυνομία, απ’ όπου έχει ξεκινήσει η έρευνα, έκοψαν καλώδια σε αυτοκίνητα του δήμου, έσπασαν άλλα αντικείμενα και έκλεψαν έξι συνολικά μπαταρίες αλλά και μέρος των καυσίμων (πετρέλαιο) που δεν μπορεί να εξακριβωθεί η ποσότητά του, από τα απορριμματοφόρα. Καλέσαμε την αστυνομία πήρε αποτυπώματα κατέγραψε στοιχεία και θα γίνουν έρευνες. Προσωπικά, με δεδομένο ότι όλο το καλοκαίρι τα αυτοκίνητα του Δήμου βρίσκονται στο χώρο αυτό χωρίς να έχει συμβεί οτιδήποτε και με δεδομένη την ώρα και την ημέρα που έγιναν αυτά, αλλά και από το κόστος των μπαταριών που δεν είναι μεγάλο, θεωρώ ότι ο στόχος ήταν άλλος. Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι πρόκειται για δολιοφθορά από κάποιους που δεν μας συμπαθούν και με σκοπό να μας προκαλέσουν πρόβλημα από την πρώτη μέρα. Να μην κινηθούν δηλαδή τα απορριμματοφόρα».
Επιπλέον ο κ. Γαρνέλης, αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος αυτός, όπου αφύλακτα παραμένουν εκεί όλα τα φορτηγά και απορριμματοφόρα του Δήμου, με μια υποτυπώδη περίφραξη που τις περισσότερες φορές είναι ανοιχτή, αλλά και πολύ εύκολα όποιος θέλει την κόβει και μπαίνει μέσα, λέγοντας, ότι «Εμείς και πέρα από τις έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, θα προχωρήσουμε και σε μέτρα για τη φύλαξη του χώρου. Θα τοποθετήσουμε κάμερες στο χώρο, τον οποίο θα φροντίσουμε να περιφράξουμε, γιατί η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα είναι τραγική με πεταμένα σκουπίδια και παλιά στρώματα στις άκρες που αποτελούν εστία μόλυνσης και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε έως τα τώρα, αλλά πιθανότατα να βάλουμε και φύλακα».

Επιπροσθέτως ο κ. Γαρνέλης στις δηλώσεις του για το γεγονός επεσήμανε ότι δεν παρέλαβε από κανέναν επισήμως ούτε καμία ενημέρωση είχε, όπως έκανε στο παρελθόν όταν εκείνος παρέδωσε στην νέα Δημοτική Αρχή ή και νωρίτερα όταν επίσημα παρέλαβε από την πρώην δήμαρχο Οδ. Δράκο. «Ακόμη εμάς δεν μας παρέδωσε τυπικά και στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού κανείς, ούτε ενημερωθήκαμε από κανέναν για τίποτα. Δεν πειράζει εδώ θα είμαστε και αύριο…» πρόσθεσε.


2 σχόλια:

  1. Βρε που φτάσαμε. Εδώ κάναμε αμάν να αγοράσουμε πέντε οχήματα και τώρα τα καταστρέφουμε. Απ' την ασυνειδησία μερικών, είναι σαν να εκδικούμαστε τον εαυτό μας! Αλλά δεν πειράζει όμως. Θα τους περάσει νωρίς η πίκρα και ο καημός. Μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί, ποιος μπορεί να μας το εγγυηθεί ότι πριν δεν έκλεβαν ή δεν έκαναν δολιοφθορές. Μήπως τελικά ήταν γνωστό αλλά πέρναγε στα ψιλά και τώρα τα πράγματα στριμώχνονται! Για να ιδούμε αν θα μπει κάποια τάξη ή απλά θα μείνουμε στα λόγια και στις εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή