Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

Έκθεση φωτογραφίας Νίκου Μανούση στο Βουργαρέλι


"Με το Βλέμμα της καθημερινότητας"

Φωτογραφίζω, μου αρέσει να φωτογραφίζω!
      Μέσα από τη φωτογραφία νιώθω ότι η ζωή μου δεν περιορίζεται, είναι μια μοναχική διαδρομή που με καλεί να χαθώ στο δικό μου κόσμο. Σ'έναν περίπατο,  ότι με ερεθίζει στο μάτι, στη σκέψη, στα συναισθήματα μου το μοιράζομαι με το κλικ το οποίο, όταν το ακούω σε συνδυασμό με αυτό αυτό που βλέπω, με αναστατώνει και με συναρπάζει.
  


      Δεν είμαι ο φωτογράφος ο οποίος θα καθίσω με τις ώρες με φακούς και μηχανές και εξαρτήματα σε κάποιο σημείο για να το φωτογραφίσω. Δεν ξέρω αν είμαι καν φωτογράφος, αυτό που μου αρέσει όμως πολύ να κάνω με την μηχανή μου είναι να αναζητώ την εικόνα που με κρυφτούλι και εγώ πρέπει να την ανακαλύψω, χαμένος μέσα στο χώρο και στο χρόνο. Μετά να βλέπω την εικόνα τυπωμένη, απείραχτη, όπως την αντίκρισα εξαρχής, ανατριχιάζοντας και χαιδεύοντάς την, σαν να είναι κάτι εύθραυστο και ξεχωριστό.


       Αυτόν τον κόσμο θέλω να μοιραστώ μαζί σας, φίλοι μου, κι αυτός είναι ο λόγος που κάνω αυτή την έκθεση, εκθέτοντας τον εαυτό μου μέσα από τις φωτογραφίες μου.
       Μέσα από την φωτογραφία γνώρισα αγνούς ανθρώπους, έκανα φίλους και γενικότερα μέσα από την τέχνη γνώρισα την αγάπη, την ευγένεια, τον έρωτα, τη ΖΩΗ.

                                                                                              Νίκος Μανούσης


Η Έκθεση συνεχίζεται μέχρι της 20 Αυγούστου απέναντι από το Δημαρχείο.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου