Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Συνάντηση Αβαριτσιωτών


Την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Αβαριτσιωτών στο "Πάμε Τσίπουρο - Πάμε Καφενείο" στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη 50 στην Κυψέλη.
Παρότι η συνάντηση δεν ήταν προσχεδιασμένη, η συμμετοχή των συγχωριανών μας ήταν σχεδόν καθολική και ο χώρος θύμιζε καλοκαιρινό βραδάκι στο καφενείο του χωριού.

Βέβαια, όταν λέμε για Αβαριτσιώτες εμείς ξέρουμε τι εννοούμε καθόσον συμπεριλαμβάνουμε όλους τους κατοίκους που κατοικούν δίπλα από το πανέμορφο και μοναδικό ποταμάκι της πηγής του Παλιόμυλου που διασχίζει το Γιαννίτσι, την Αβαρίτσα, το Φσάϊ, τον Άγιο Στέφανο….


Κι αυτό γιατί τα κοινά μας στοιχεία, μας καθορίζουν έτσι όλους, καθόσον εκεί παίξαμε μικροί όλοι μας, εκεί ψαρέψαμε, εκεί πήγαμε στο ίδιο Σχολείο, εκεί πηγαίνουμε και τώρα στην εκκλησία μας τον Άγιο Θεόδωρο, εκεί συναντιόμαστε πάντοτε όταν βρισκόμαστε στο χωριό στο κοινό μας στέκι το παραδοσιακό καφενείο του χωριού, γιατί όλοι μας γνωριζόμαστε τόσο πολύ μεταξύ μας που και με τα μάτια ακόμα μπορεί να καταλάβει ο ένας τον άλλον! 


Το εντυπωσιακό ήταν ότι τη χθεσινή παρέα την πλαισίωναν συγχωριανοί μας κάθε ηλικίας, άντρες, γυναίκες αλλά και αρκετοί νέοι.
Το κρασί, το τσιπουράκι και η μπίρα συνοδεύονταν από εκλεκτούς και νοστιμότατους μεζέδες που ετοίμασαν οι συγχωριανοί μας Θανάσης και Γιώργος αλλά και η Ντίνα που εργάζονται στο κατάστημα.
Το ευχάριστο περιβάλλον, τα κοινά ενδιαφέροντα, οι αναμνήσεις, η οικεία ατμόσφαιρα, δημιούργησαν αυθόρμητα την ανάγκη μετά από λίγο να αλλάζουμε συνεχώς θέσεις μεταξύ μας για να βρεθεί ο ένας δίπλα και πιο κοντά στον άλλο για να τα πούμε καλύτερα!


Μετά από αρκετές ώρες που περάσαμε όλοι μαζί ευχάριστες στιγμές σαν φίλοι και συγχωριανοί, φεύγοντας από το όμορφο ουζερί, δώσαμε την υπόσχεση ώστε το επόμενο ραντεβού μας να μας φέρει γρήγορα και πάλι όλους μαζί κοντά, αλλά σε μια μεγαλύτερη παρέα που θα παραβρίσκονται όλοι οι συγχωριανοί μας, καθώς και όσοι φίλοι μας και γνωστοί αγαπούν ιδιαίτερα το πανέμορφο χωριό μας.

Νίκος Τσιούνης

   

1 σχόλιο:

  1. ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ2 Ιουνίου 2014 στις 10:04 μ.μ.

    Αποδείξαμε έμπρακτα πως όταν θέλουμε μπορούμε.Ας γίνει αυτή η συνάντηση αφετηρία για να καταφέρουμε πολλά περισσότερα για τον τόπο μας ενωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή