Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Απάντηση Λεωνίδα Τσίπρα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας


Στην σελίδα μας στο Facebook αναρτήθηκε η απάντηση του Υποψηφίου Λεωνίδα Τσίπρα.

https://www.facebook.com/groups/131062686948904/

Προς:
Φορείς, συλλόγους και κινήσεις πολιτών των χωριών των Τζουμέρκων
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Σήμερα το 95% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης οφείλεται στην χρήση συμβατικών καυσίμων (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο) από τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου οι κυβερνήσεις πλέον αναγκάζονται να εισχωρήσουν σε συμφωνίες με στόχο την εφαρμογή μιας αυστηρότερης συνολικής περιβαλλοντικής πολιτικής. Το Μάρτιο του 2007 το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε να θέσει ως στόχο τη μείωση κατά 20% των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου. Ταυτόχρονα έθεσε ως δεσμευτικό στόχο, η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές να ανέλθει το 2020 στο 20% του συνόλου της παραγωγής ενέργειας στη Ευρωπαϊκή ένωση.
Η ανάπτυξη των Τζουμέρκων όπως την αντιλαμβάνεται η συντριπτική πλειοψηφία των Τζουμερκιωτών δεν περνά μέσα από την ανεξέλεγκτη κατασκευή δεκάδων υδροηλεκτρικών και τεράστιων αιολικών στα Τζουμέρκα. Γιατί απλά τα ψίχουλα που δίνονται μόνο στα χαρτιά κι όχι στα ταμεία του δήμου μας ως ανταποδοτικά οφέλη, δεν μπορούν να συγκριθούν με τις τεράστιες αλλοιώσεις που θα επιφέρουν στο φυσικό πλούτο της περιοχής, η οποία θα χάσει μια και καλή το τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημά της. 

Ελπίζουμε οι κάτοικοι των Κεντρικών Τζουμέρκων να το έχουν πλέον καταλάβει και να σταματήσουν αυτή την επιδρομή των εταιρειών σε όλα τα ποτάμια και βουνά των Τζουμέρκων και να στραφεί σε μια άλλη ανάπτυξη, σε αυτή που μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι με μοχλό την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά των Τζουμέρκων.
Αποτελεί δέσμευση για εμάς ότι κανένα τέτοιο έργο το οποίο δεν αποδίδει άμεσα οφέλη στους συνδημότες μας δεν θα κατασκευαστεί εν αγνοία τους. Αντίθετα με γνώμονα το κοινό συμφέρον των Τζουμερκιωτών και με τη σύμφωνη γνώμη των κατά τόπους κοινοτήτων, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις , είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις που δεν αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον και μπορούν να πραγματοποιηθούν με τις δικές μας πλάτες και όχι στις πλάτες μας. Ο δήμος μας μπορεί να αποκτήσει ενεργειακή αυτάρκεια χωρίς να είναι δέσμιος μεγαλοεργολάβων.
Μετα τιμής
Λεωνίδας Τσίπρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου