Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ο Βασίλης Ζιώβας για την ανοιχτή επιστολή φορέων των Τζουμέρκων

«Εκτός από τις εκλογές υπάρχουν και οι καθημερινοί αγώνες»
Σε δήλωσή του ο Βασίλης Ζιώβας, Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Άρτας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή φορέων των Τζουμέρκων αναφέρει τα εξής:
«Σε ανοιχτή τους επιστολή που δημοσιοποίησαν, φορείς, σύλλογοι και κινήσεις των χωριών των Τζουμέρκων σημειώνουν μεταξύ άλλων και τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια στους Δήμους των Τζουμέρκων στο όνομα μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης, στήθηκε ένας χορός κατασκευής μεγάλων και μικρών υδροηλεκτρικών (Άραχθος, Θεοδώριανα, Κυψέλη, Άγναντα, Καταρράκτης, Λεπιανά, Αβαρίτσα κ.α.)
καθώς και τριών μεγάλων αιολικών πάρκων, δύο στα όρια του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και το τρίτο στα όρια του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη,  στην κορυφογραμμή των Τζουμέρκων, που αποτελεί μνημείο φυσικής ομορφιάς και ταυτότητά μας.

Τα σχέδια εγκατάστασης των περισσοτέρων σε περιοχές υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας και φυσικού κάλλους,  θέτουν σε κίνδυνο το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, που είναι ο φυσικός μας πλούτος. Κάποια  από αυτά συνάντησαν τις έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες και τον πολυετή και νικηφόρο  αγώνα για την ακύρωσή τους. Τα επιχειρήματα των εταιρειών και των υποστηρικτών τους είναι θέσεις εργασίας, έσοδα για το Δήμο και τις τοπικές κοινωνίες.
Τα «οφέλη»  που έχουμε σήμερα από τέτοια έργα που λειτουργούν στην περιοχή μας, είναι  ελάχιστες ή μηδενικές θέσεις εργασίας, το 1,7% στο Δήμο (αν αποδίδεται και αυτό) και  το 1% που έπρεπε να πιστώνεται στα τιμολόγια  της ΔΕΗ των κατοίκων να μην αποδίδεται ποτέ.»
-Σίγουρα, με την συγκεκριμένη τους ενέργεια, οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής προσπαθούν να βάλουν στο επίκεντρο δικαιολογημένα προβλήματα, αιτήματά τους. Ελπίζουν προφανώς σε κάποια προεκλογική δέσμευση, σε μια… ανανέωση συμπαράστασης εκ μέρους όσων απευθύνονται.
Όσον λοιπόν αφορά τους υποψηφίους των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζονται από το ΚΚΕ και ειδικότερα τους δύο εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους στην Ήπειρο, Ζιώβα Βασίλη και Κωτσαντή Κώστα, τόσο στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και στην επιτροπή ανάπτυξης, υποστήριξαν όλα τα συγκεκριμένα ζητήματα. Ανέδειξαν τη βασική αιτία των συγκεκριμένων προβλημάτων, δηλαδή την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατήγγελλαν τις κυβερνήσεις, την πλειοψηφία του κ. Καχριμάνη αλλά και όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες συμφωνούν με την ακολουθούμενη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπογράμμισαν ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, κατά συνέπεια καμιά μορφή παραγωγής της δεν πρέπει να δίνεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Το σημαντικότερο; Θα πρέπει, αντί η τιμή της ενέργειας να είναι απλησίαστη για τα λαϊκά στρώματα, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε καμιά οικογένεια να μην στερείται το βασικό αυτό κοινωνικό αγαθό, την ενέργεια.
Εμείς πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή, ολόκληρη η Ήπειρος, η χώρα μας ολόκληρη μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί, αρκεί ο πλούτος να περάσει στα χέρια αυτών που τον παράγουν. Φυσικά για να γίνει αυτό χρειάζεται να περάσει και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων, με απαραίτητη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Λυκοσυμμαχία.
Να μην ξεχνιόμαστε λοιπόν: Εκτός από τις εκλογές υπάρχουν και οι καθημερινοί αγώνες. Εκεί δίνουν όλοι… εξετάσεις! Σ’ αυτόν τον τομέα η «Λαϊκή  Συσπείρωση» έχει δώσει δείγματα γραφής. Σας καλούμε Λοιπόν στις τρεις κάλπες να δώσουμε μία απάντηση, στηρίζοντας το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις Τοπικές Εκλογές. Για να δυναμώσει η δικά σας φωνή».

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Οι θέσεις του κ. Ζιώβα και η αγάπη του για την περιοχή μας και τον άνθρωπο είναι γνωστές και τον τιμούν. Ξεκάθαρα και με ουσία τα λόγια του και όχι ήξεις, αφήξεις. Πάντα χρήσιμος για τον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή