Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Οι Δηλώσεις των δύο υποψηφίων για τα ΑΠΕ στα Τζουμέρκα


Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις δηλώσεις των δύο Υποψηφίων για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στα Τζουμέρκα και το χωριό μας. 

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μαρίνος Γαρνέλης μας έστειλε αυτή την δήλωση μετά την επίσκεψή του στο χωριό μας:

" Τα τελευταία χρόνια, μεγάλες τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες προσπαθούν, με κάθε μέσo και τρόπο, να δεσμεύσουν και να οικειοποιηθούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές (νερό, ήλιο, αέρα) των φτωχών αγροτικών και κτηνοτροφικών περιοχών της Πατρίδας μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό επιτυγχάνεται “αντί πινακίου φακής”. Τα αγαθά αυτά, συνήθως η μοναδική περιουσία του φτωχού ντόπιου πληθυσμού, καθώς και τα εδάφη με τα οποία συνδέονται άμεσα, ανήκουν, και από νομικής και από ηθικής άποψης, στις τοπικές κοινωνίες οι οποίες τα κατέχουν από τους προγόνους τους και αποκτήθηκαν με ποταμούς ιδρώτα και αίματος.

   Το ανήθικο και απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, ατυχώς, παρατηρείται, τελευταία, και στην ορεινή και άγονη περιοχή μας (περιπτώσεις Αβαρίτσας, Θεοδωριάνων κ.λ.π.), όπου απειλούνται άμεσα τα φυσικά αγαθά νερό, ήλιος και αέρας. Οι ντόπιοι πληθυσμοί, ασκώντας κάθε νόμιμο και ηθικό δικαίωμα τους, έχουν ήδη αρχίσει έναν σκληρό αγώνα, χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα για τη διαφύλαξη των φυσικών αγαθών.

   Δηλώνω κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι ως αυριανός Δήμαρχος, εάν με την βοήθεια του Θεού και την θέληση του Τζουμερκιώτικου λαού εκλεγώ, θα είμαι και εγώ αλλά και όλο το συμβούλιό μου, με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό του δίκαιου αυτού αγώνα των κατοίκων του δήμου μας.

Προσωπικά, υπόσχομαι να συνεχίσω να προφυλάσσω τον Τζουμερκιώτικο λαό από κάθε αδικία και κάθε σε βάρος του παρανομία, όπως επί δεκαοκτώ χρόνια έπραττα ως αστυνόμος του, στην περίπτωση που αυτός με την ψήφο του με ανακηρύξει Δήμαρχό του. Πράγμα που έπραξε και στις προηγούμενες εκλογές, άσχετα εάν (κάποιοι άλλοι) είχαν διαφορετικές επιθυμίες, με αποτέλεσμα τα θλιβερά γνωστά γεγονότα που ακολούθησαν.
  Βουργαρέλι 4 Μαίου 2014
  παραμονή 71ης επετείου Γερμανικού βομβαρδισμού.

  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαρίνος Ν.Γαρνέλης Αντιστράτηγος ε.α. " 
-----------------------------------------------------------------

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Χασιάκος Χρήστος μας ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook την παρακάτω δήλωση μετά την επίσκεψη στο χωριό μας.

"ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΈΡΓΟ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΙ 

Στις 14-05-2014 o υποψήφιος Δήμαρχος κ. Χρήστος Χασιάκος, επισκέφτηκε τον οικισμό Αβαρίτσα και εκεί οι κάτοικοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και την αντίθεσή τους στην κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού έργου στη θέση Γιαννίτσι. 
Η θέση του υποψήφιου Δημάρχου κ. Χρήστου Χασιάκου είναι: «Ήδη έχουμε λάβει υπόψη την αντίθεση των κατοίκων στην κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού έργου στη θέση Γιαννίτσι και με μεγάλη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε την περιβαλλοντική μελέτη του έργου. Και στο μέλλον οι απόψεις των κατοίκων και oι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα είναι καθοριστικό κριτήριο σε οποιαδήποτε απόφασή μας. "






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου