Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΑΡΝΕΛΗ για τα ΑΠΕ


Κατά την επίσκεψη του Υποψηφίου Δημάρχου κ. Γαρνέλη στην Αβαρίτσα την Πρωτομαγιά το βράδυ, μετά από παρότρυνση των κατοίκων σχετικά με τις Θέσεις του για τις  Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), πήραμε την παρακάτω δήλωση του : 

   Τα τελευταία χρόνια, μεγάλες τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες προσπαθούν, με κάθε μέσo και τρόπο, να δεσμεύσουν και να οικειοποιηθούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές (νερό, ήλιο, αέρα) των φτωχών αγροτικών και κτηνοτροφικών περιοχών της Πατρίδας μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό επιτυγχάνεται “αντί πινακίου φακής”. Τα αγαθά αυτά, συνήθως η μοναδική περιουσία του φτωχού ντόπιου πληθυσμού, καθώς και τα εδάφη με τα οποία συνδέονται άμεσα, ανήκουν, και από νομικής και από ηθικής άποψης, στις τοπικές κοινωνίες οι οποίες τα κατέχουν από τους προγόνους τους και αποκτήθηκαν με ποταμούς ιδρώτα και αίματος.

   Το ανήθικο και απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, ατυχώς, παρατηρείται, τελευταία, και στην ορεινή και άγονη περιοχή μας (περιπτώσεις Αβαρίτσας, Θεοδωριάνων κ.λ.π.), όπου απειλούνται άμεσα τα φυσικά αγαθά νερό, ήλιος και αέρας. Οι ντόπιοι πληθυσμοί, ασκώντας κάθε νόμιμο και ηθικό δικαίωμα τους, έχουν ήδη αρχίσει έναν σκληρό αγώνα, χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα για τη διαφύλαξη των φυσικών αγαθών.

   Δηλώνω κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι ως αυριανός Δήμαρχος, εάν με την βοήθεια του Θεού και την θέληση του Τζουμερκιώτικου λαού εκλεγώ, θα είμαι και εγώ αλλά και όλο το συμβούλιό μου, με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό του δίκαιου αυτού αγώνα των κατοίκων του δήμου μας.

Προσωπικά, υπόσχομαι να συνεχίσω να προφυλάσσω τον Τζουμερκιώτικο λαό από κάθε αδικία και κάθε σε βάρος του παρανομία, όπως επί δεκαοκτώ χρόνια έπραττα ως αστυνόμος του, στην περίπτωση που αυτός με την ψήφο του με ανακηρύξει Δήμαρχό του. Πράγμα που έπραξε και στις προηγούμενες εκλογές, άσχετα εάν (κάποιοι άλλοι) είχαν διαφορετικές επιθυμίες, με αποτέλεσμα τα θλιβερά γνωστά γεγονότα που ακολούθησαν.
 
  Βουργαρέλι 4 Μαίου 2014
  παραμονή 71ης επετείου Γερμανικού βομβαρδισμού.

  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαρίνος Ν.Γαρνέλης Αντιστράτηγος ε.α.


H Φωτογραφία είναι από το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας στην Φλωρινα....

4 σχόλια:

  1. Μακάρι τώρα, αν εκλεγεί, να τηρήσει το λόγο του, γιατί την προηγούμενη φορά πριν καλά - καλά προλάβει να αναλάβει Δήμαρχος, όπως ο ίδιος ομολόγησε σε δημοτικό συμβούλιο, είχε συνάντηση με εκπρόσωπο εταιρείας και τα είδε όλα θετικά και ρόδινα! Τώρα ή πείστηκε από τους αγώνες των κατοίκων της θιγόμενης περιοχής οι οποίοι μόνοι τους και χωρίς καμία συμπαράσταση ή βοήθεια έδωσαν και την ψυχή τους για να αποδείξουν την πικρή αλήθεια και να σώσουν τον τόπο τους από βέβαια καταστροφή ή αντιλήφθηκε και ο ίδιος ότι οι εταιρείες ούτε φίλους πιάνουν ούτε χαρίζονται σε κανέναν μπροστά στο κέρδος. Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρώ ότι η δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Μαρίνου Γαρνέλη τιμά όλους εμάς που καταγόμαστε απο την Αβαρίτσα, το Γιανίτσι και τις γύρω περιοχές, διότι δικαιώνει τον σκληρό αγώνα που κάναμε και που θα συνεχίσουμε να κάνουμε ώστε να διασωθεί η περιοχή από κάθε είδους <>.
    Είναι σημαντικό να σημειωθεί οτι ο αγώνας αυτός έγινε και γίνεται απο ανθρώπους που αν και διασκορπισμένοι σε όλα τα σημεία του ορίζοντα,πετυχημένοι όμως επαγγελαματίες, ο καθένας στον τομέα του και εις βάρος της δουλειάς τους και της τσέπης τους, παλέυουν για έναν και μοναδικό σκοπό, την διάσωση του φυσικού πλούτου της μικρής αυτής γωνιάς του Δήμου κεντρικών Τζουμέρκων.
    Η δήλωση αυτή του Μαρίνου Γαρνέλη θεωρώ οτι τιμά και εμένα προσωπικά, διότι συμμετέχω στον αγώνα του ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος και θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος θα καταλάβει πώς η περιοχή μας έχει ανάγκη απο τέτοιου είδους Δημάρχους, οι οποίοι σέβονται τη βούληση πρώτα των ντόπιων και μετά όλων των υπολοίπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΨΑΜΕ ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΑΡΝΕΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΣΟ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ???ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΩΜΑΣΤΕ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΚΛΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΑΓΩΝΙΖΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΡΗΜΩΝΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
    ΑΛΥΜΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή