Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Δημήτριος Κανής: «Δεν θα είμαι υποψήφιος με την παράταξη του κ. Χασιάκου»

Ένας από τους τρόπους επικοινωνίας με τους κατοίκους του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων είναι και η τοπική εφημερίδα. Αυτόν τον τρόπο επέλεξα και εγώ διότι υπάρχει απαραίτητη προϋπόθεση να είναι ενήμεροι οι ψηφοφόροι του Δήμου ως προς το περιεχόμενο της υπ’ αριθμ. 22/2013 απόφαση του δημάρχου.
Βγήκε ο κ. Χασιάκος πανηγυρικά να ανακοινώσει δημόσια για την απαλλαγή των καθηκόντων μου. Μπορούσε να με φωνάξει σαν αρμόδιο συνεργάτη του να προκύψει διάλογος, ενδεχομένως να μην ήταν ευχαριστημένος από τις κοπιαστικές καθημερινές προσφορές μου ή τυχόν παράπονα και διαφωνίες μου ή άλλο είχε προκύψει, δεν είχα και κανένα λόγο προσωπικά να παραιτηθώ από μόνος μου.
Πρόκειται για μια απόφαση προσβλητική, κακόπιστη και δυσφημιστική για να πλήξει την μακροχρόνια προσφορά μου, μια απόφαση θα έλεγα έως μη νόμιμη διότι δεν είναι ειδικά αιτιολογημένη. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρξα συνεργαζόμενος με τους πρόεδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους αντιδημάρχους, το δήμαρχο, με αποτέλεσμα ο Δήμος να υστερεί στους στόχους.
Κατά τη συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου που έθεσα αυτά τα θέματα για γνώση συναδέλφων και δημοτών απάντησε μονολεκτικά ο κ. Χασιάκος ότι πήγαινα με αυτοκίνητο του δήμου μέρα παρά μέρα για καφέ στην Άρτα. Εδώ διαπιστώνεται το μνημείο της ειρωνείας. Οι κινήσεις του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσα υπάρχουν σε αντίγραφα και είναι στη διάθεση των δημοτών.

Κύριε Χασιάκο η κατηφορική πορεία και η κατάρρευση της δημοτικής παράταξης δεν έρχεται από ένα άτομο, έρχεται από τις βλαπτικές αποφάσεις σας. Ψάχνετε, λοιπόν, να βρείτε θύματα για δικαιολογίες. Εγώ δεν θα σας κάνω αυτή τη χάρη.
Συνδημότισσες και συνδημότες ασχολούμαι με τα κοινά από είκοσι έξι χρονών. Πρώτη φορά στη διαδρομή μου συνάντησα τέτοια εγωκεντρική διοίκηση. Με την ανάληψη των καθηκόντων από την δημοτική παράταξη εκλέχθηκα πρόεδρος στο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, έναν τομέα ευθυνών που γνωρίζω άριστα. Όπως γνωρίζετε, η κάθε Δημοτική έχει την δική της τράπεζα. Όταν σε κάποια περίπτωση ολοκλήρωσα τις απαραίτητες εργασίες, συγκεντρώθηκαν όλα τα χρήματα σε μια τράπεζα που κάνει χρήση ο Δήμος, ήτοι τράπεζα Πειραιώς. Ο κ. δήμαρχος θεώρησε σκόπιμο να προβεί στην αντικατάστασή μου με το πρόσχημα ότι υπηρεσιακά είμαι πολύ φορτωμένος, ανέλαβε ο ίδιος και αντικατέστησε άλλα δύο μέλη στα οποία έδωσε και χρηματική επιχορήγηση για έκδοση βιβλίων κινήσεως για ίδιον όφελος, υποθέτω ψηφοθηρικά.
Το έτος 2013 (30 Μαΐου) ολοκλήρωσα ως αρμόδιος υδρεύσεως ύστερα από πολύ κόπο τις συνεργασίες μου με όλους τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τα παρέδωσα στον κ. Χασιάκο για ενημέρωση και να προβούμε στη σύνταξη μελέτης 231.000 ευρώ. Φαντασθείτε ότι ακόμη υπάρχει Τοπική Κοινότητα με δίκτυο ύδρευσης από αμίαντο. Ο κ. Χασιάκος προς το τέλος του έτους διαβίβασε έγγραφος προς την Τεχνική Υπηρεσία για σύνταξη μελέτης.
Παρόμοια έγγραφα που υπέπεσαν στην αντίληψή μου είναι η σύνταξη μελέτης 200.000 ευρώ για αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων και το υπ’ αριθμ. 13.610 περιλαμβάνει σύνταξη μελέτης από το ΤΕΟ με το ποσό των 150.000 ευρώ αν καλώς αντιλήφθηκα χωρίς να ξέρει τίποτα – θα βρεθούμε μπροστά στην έγκριση των μελετών. Ο προϋπολογισμός του 2013 από ανταποδοτικά τέλη περιείχε 20.000 ευρώ για καθαρισμό δεξαμενών και φρεατίων, παρά τις συνεχείς μου οχλήσεις στην αρμόδια πρακτικογράφο της Οικονομικής Επιτροπής ως και οι αναλύσεις του πόσιμου νερού δεν προέκυψαν ποτέ έως ότου ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι. Τέλος, ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε από εργαζομένους στο Δήμο μέσω ΟΑΕΔ και δεν ξέρω αν ολοκληρώθηκε. Εγώ ο ίδιος, σε έναν αγώνα διαρκούς προσφοράς, μετέφερα στον ίδιο από μαγαζιά των Τρικάλων προσπέκτους και προσφορά στο «Διαύγεια» για αλατιέρα που είναι απαραίτητη στο Δήμο μας. Για το χαλασμένο απορριμματοφόρο είχα ενημερώσει προσωπικά τον κ. δήμαρχο.
Όλη η πορεία μου ήταν «καπελωμένη». Για να με θίγουν μου παίρνανε τα μηχανήματα, το αυτοκίνητο, το φορτηγό, το γκρέϊντερ, το οποίο και αυτό συνάντησα χαλασμένο χαμηλά της Κυψέλης, για προσωπικούς σκοπούς. Στην περίπτωση των Θεοδωριάνων αφήσανε εξωτερικά 180 μέτρα λάστιχο ύδρευσης Φ63.
Όλη η ιστορία άρχισε από μια μελέτη που αφορούσε τη βελτίωση του υπάρχοντος δημοτικού δρόμου στον οικισμό Κορακάδας της Τοπικής Κοινότητας Αθαμανίου. Επειδή προέκυψαν τροποποιήσεις και ένας προκλητικός και υπέρογκος προϋπολογισμός 2.100.000 ευρώ για προσωπικούς σκοπούς, γεγονός που δεν ψήφισα, εκφράζοντας τις απόψεις μου. Μετά από αυτά τα γεγονότα εγώ ο ίδιος διευκρίνισα ότι δεν θέλω να είμαι υποψήφιος με αυτή την παράταξη σε καμία περίπτωση. Πολλές φορές για το καλό της παράταξης φάγαμε και την γλώσσα μας (Βιολογικός καθαρισμός στα Αμπέλια της Τ.Κ. Αθαμανίου, υδροηλεκτρικό στην Αβαρίτσα κ.λ.π.).
Ενημερωτικά για τους κατοίκους όλοι οι Δήμοι γύρω μας δουλεύουν με πιστώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, όπως ο Δήμος Πύλης, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη και ο Δήμος Νικ. Σκουφά. Τούτο ομολογεί και προς τιμή του και ο συνάδελφος Βασίλης Ρίζος. Χρήματα εδώ, ύστερα από επίπονους αγώνες, πήρε μόνο ο Σύνδεσμος Ύδρευσης του Δήμου Κεντρ. Τζουμέρκων και Γ. Καραϊσκάκη (520.000 ευρώ).
Ως αρμόδιοι της προηγούμενης απογραφής του 2011, μια απογραφή που είχε διάρκεια είκοσι μέρες και σχετικά διευκόλυνε τους αυτοδιοικητικούς, η αδιαφορία έφτασε στο κατακόρυφο. Έγιναν τα κεφαλοχώρια μαχαλάδες απ’ ότι διαπιστώνεται ότι είναι λιγότερη η σύνθεση των υποψηφίων, ποιόν θα υπηρετήσουν; Τον εαυτό τους;
Ως ομάδα πλειοψηφίας δεν συνήλθε ποτέ και για τον προϋπολογισμό φαντασθείτε ότι παίρναμε ή δεν παίρναμε κάποιο αντίγραφο ως πολίτες άλλης περιοχής – λυπήθηκαν για αυτά και γεγονότα και προβληματιζόμουν για το κατάντημα του ύψιστου βαθμού της αυτοδιοίκησης. Επίσης δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τις εξελίξεις που προκύπτουν στο πάρκο Πίνδου που συμπεριλαμβάνει πολλές εκτάσεις με δεσμευτικούς όρους για την περιοχή μας.
Ο δημοτικός σύμβουλος ασκεί διοίκηση και για το λόγο αυτό πρέπει να ενημερώνετε για τα πάντα. Επίσης σας κάνω γνωστό ότι εργάσθηκα στο Δήμο και εφαρμόσθηκε το πρόγραμμα επιχορήγησης τροφίμων σε άπορους δημότες μας. Ο Δήμος από την υπηρεσία μου δεν ζημιώθηκε ούτε ένα ευρώ.
Από τότε που αναλάβαμε δεν κάναμε πράξη ούτε την αναλογούμενη ΣΑΤΑ κάθε Τοπικής Κοινότητας, την μεταφέρουμε από προϋπολογισμό σε προϋπολογισμό. Δεν αξιολογήθηκαν στη διαδρομή του δημάρχου ποτέ διακεκριμένοι αυτοδιοικητικοί από τον πρώην Δήμο Αγνάντων, ούτε και σήμερα από τον πρώην Δήμο Αθαμανίας που είχε τη δυνατότητα να έχει στο ψηφοδέλτιο μηχανικούς. Μέγα μέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκε άστοχα από άγνωστους μηχανικούς, για σύνταξη μελετών χωρίς καμία προοπτική, από την περιοχή μας. Δεν εργάσθηκε κανένας.
Αν γυρίσουμε λίγο πίσω στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές θα διαβάσουμε στις εφημερίδες ότι ο ίδιος ο κ. Χασιάκος δήλωνε ότι δεν θα είναι άλλη φορά υποψήφιος. Το «έχω όρεξη για δουλειά, πολύ δουλειά» είναι παλιό. Πρόκειται για μια αρρωστημένη συνταγή που δεν πουλάει πια. Οι Σαλώμες βάλανε στο πιάτο τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, αλλά ο Χριστός ανέστη. Σε καμία περίπτωση δεν θα συμμετέχω ποτέ με την παράταξη της μηδενικής προσφοράς και θα πάρω μαζί μου όλους τους δικούς μου συνεργάτες οι οποίοι είναι αρκετοί.
Δεν έχω πρόθεση να ασχοληθώ ξανά δια του τύπου, όμως δεν το αποκλείω, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες.
Τέλος ζητώ συγνώμη από τους συναδέλφους μου που με εμπιστεύθηκαν να είμαστε συνυποψήφιοι και επιπλέον ζητώ συγνώμη από τους ψηφοφόρους που εμπιστεύθηκαν στην προσωπικότητά μου για ένα καλύτερο αύριο.
Ανήκω και θα είμαι μάχιμος αυτοδιοικητικός για να προσφέρων όπου με κατατάξουν οι τοπικές κοινωνίες του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, θα επιστήσω όμως στους ψηφοφόρους να κάνουν όσο μπορούνε σωστότερη επιλογή, γιατί πρόκειται για μια μακρά θητεία πέντε ετών.
Δημήτριος Κανής
Δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Κεντρ. Τζουμέρκων

Πηγή  ΜΑΧΗΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

4 σχόλια:

  1. Ήσουν σαφέστατος μας διαφώτισες.Καλό κουράγιο στους κακόμοιρους πολίτες των Κεντρικών Τζουμέρκων.Keep Going

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς έχουμε το φίλο σου το μπάρμπα Στάθη Γιαννούλη πληρώνουμε Χ4 χαράτσι το μισό δίκτυο το αντικατάστησε ο Μουσαβερές το άλλο μισό ο αρχιερέας της διαφθοράς Στάθης Γιαννούλης ούτε που το άγγιξε κι έχει βάλει ένα λεωφορείο Μεγάρχη-Κομπότι να μεταφέρει ένα παιδί! Εσείς θέλετε να πάτε με το Τσιανάκα και είναι δικαίωμά σας αλλά έχετε συνευθύνη για ότι δεν έγινε και όπως φαίνεται κοιτάτε τα λεφτά που θα χάσετε και θα πάρετε! Γι αυτό μην κοκορεύεσθε γιατί ως τώρα χωρίς να πσοσφέτε περάσατε ζωή και κότα! Από δω και πέρα πρέπει να ξέρετε ότι κριτής του καθενός δεν είναι ο θεός αλλά ειναι ο γιος ο μεγάλος κι ο μικρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστός ο Τάκης Κανής!Πεστα Χρυσόστομε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΜΑ ΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ.ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΕ ΠΟΛΥ ΝΑΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΝΗ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΔΥΣΦΗΜΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΥΡΙΕ ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΞΑΝΑ? ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΤΕ? Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΝΗ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΑΜΑΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ -ΚΟΡΑΚΑΤΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΘΑΜΑΝΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ? ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ? ΚΥΡΙΕ ΚΑΝΗ ΕΙΤΕ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΑΝΑΚΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΦΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ? ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή