Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την υποβάθμιση του Κ.Υ. Άνω Καλεντίνης

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη,ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γ.Καραϊσκάκη και της τοπικής κοινωνίας, παρέστη το Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014, στην Άνω Καλεντίνη, στην έκτακτη συνεδρίαση για την υποβάθμιση του Κ.Υ. Άνω Καλεντίνης.
Η βουλευτής χαιρέτισε την μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου, που είχε κατακλύσει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τόνισε ότι μόνο μέσα από την συντονισμένη και μαζική πίεση από τα κάτω, μπορούν να ανατραπούν αποφάσεις, που παίρνονται σε γραφεία, χωρίς να υπολογίζονται οι συνέπειες στους ανθρώπους.
Η Όλγα Γεροβασίλη κατά την τοποθέτησή της ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή ζούμε όλοι μας τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής στον ευαίσθητο χώρο της υγείας,που αποσκοπεί στην σταδιακή απαξίωση και τελική κατάργηση των δημόσιων δομών υγείας.
Η μοναδική λύση είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων στη σωστή τους βάση, που είναι οι άνθρωποι, το κοινωνικό αγαθό της υγείας και η υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δωρεάν, δημόσια και προσβάσιμη σε όλους φροντίδα και περίθαλψη.
Καταλήγοντας,είπε χαρακτηριστικά:
«Αυτό τον καιρό, που βασικά κοινωνικά αγαθά,που θεωρούσαμε αυτονόητα, δέχονται βίαιη επίθεση, πρέπει να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν δυο λογιών πολιτικές δυνάμεις.
Από τη μία, εκείνες που δίνουν τον αγώνα υπεράσπισης των ανθρώπων, πρώτα μέσα στη Βουλή και μετά κοντά και μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και από την άλλη, αυτές, που, αφού πρώτα σηκώνοντας το χέρι τους μέσα στη Βουλή, δίνουν την εντολή της επίθεσης, μετά, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και δηλώνουν μετανοιωμένοι και αλληλέγγυοι με τον πληττόμενο λαό.
Αυτή η τακτική και η μονότονη επανάληψή της, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η συνειδητή παραπλάνηση του λαού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου