Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Τα ΕΛΤΑ για τα τέλη κυκλοφορίας κατοίκων του Βουργαρελίου

«Καμία οικονομική επιβάρυνση»
Με αφορμή τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε κατ’ εξαίρεση σε ελάχιστες απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όπως στο Βουργαρέλι του Νομού Άρτας κατά τη διαδικασία είσπραξης των τελών κυκλοφορίας έτους 2013, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν:
«Οι οφειλές που εμφανιζόταν ως ανεξόφλητες εξαιτίας ενός μεμονωμένου τεχνικού προβλήματος καταβλήθηκαν ήδη από τα ΕΛΤΑ μέσω ΔΙΑΣ, με όλες τις προσαυξήσεις.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι δεν υφίσταται πλέον καμία οικονομική επιβάρυνση σε όσους εμπρόθεσμα είχαν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας στα Καταστήματα ΕΛΤΑ.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ευχαριστούν τους καταναλωτές για την εμπιστοσύνη τους και διαβεβαιώνουν ότι η στρατηγική εκσυγχρονισμού του δικτύου των υπηρεσιών τους έχει ως στόχο την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις αυξημένες απαιτήσεις των πολιτών, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Από το Γραφείο της Βουλευτή κ. Όλγας Γεροβασίλη πήραμε το παρακάτω δελτίο τύπου για το θέμα:


Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσε αναφορά προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών & Δικτύων με θέμα "Διπλή χρέωση τελών κυκλοφορίας ΙΧΕ αυτοκινήτων από παράλειψη του Ταχυδρομικού Πρακτορείου Βουργαρελίου, Άρτας"
Η βουλευτής κατέθεσε μαζί με την αναφορά και επισυναπτόμενα έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι οι κάτοικοι κατέβαλαν κανονικά και εμπρόθεσμα το ποσό που τους αναλογούσε ως τέλη κυκλοφορίας 2013 για τα ΙΧΕ αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους.
Στην αναφορά τονίζεται ότι, προφανώς εκ παραδρομής, καθώς το Ταχυδρομικό Πρακτορείο ΕΛΤΑ του Βουργαρελίου δεν έχει ακόμα ενταχθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών των ΕΛΤΑ, δεν έγινε προσηκόντως (και εμπρόθεσμα) η μεταφορά της πίστωσης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να καλούνται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να καταβάλουν ξανά όχι μόνο τα ήδη πληρωθέντα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και το δυσβάσταχτο πρόστιμο.
Καταλήγοντας, η Όλγα Γεροβασίλη ζητά από τους υπουργούς να ενεργήσουν άμεσα και να αποκαταστήσουν τους κατοίκους, που αδίκως εμφανίζονται ως ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου