Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

40 Χρόνια Σύλλογος Βουργαρελιωτών


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24/11 η εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου Βουργαρελίου-Παλαιοκατούνου " το Βουργαρέλι" στην Αίθουσα της Πανηπειρωτικής πίσω από το Δημαρχείο Αθηνών.
Μια μικρή ιστορική αναδρομή έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου  κ. Αντωνίου  καθώς και για το  παρόν και το μέλλον του συλλόγου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο  καθηγητής ιατρικής, χωριανός μας κ. Κώστας Αλεξίου. 
Εν συνεχεία έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Τραγούδια των Τζουμέρκων»,(συλλογή του Χρίστου Ν. Λαμπράκη).


Αρχικά ο κ. Κούζας διάβασε χαιρετισμό προέδρου της Λαογραφικής Εταιρείας κ. Μιχάλη Μερακλή. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η κα Ελένη Κυρίτση εκ μέρους των συγγενών ενώ για τον Λαμπράκη και το έργο του μίλησε ο φιλόλογος κ. Σωκράτης Κουγέας εγγονός του αδελφικού φίλου του Λαμπράκη ακαδημαϊκού Σωκράτη Κουγέα. Τις ομιλίες έκλεισε η φιλόλογος κα Βάσω Ράπτη - Πλεύρη που αναφέρθηκε στο δημοτικό τραγούδι, τη γέννηση και την εξέλιξή του, καθώς και  σύντομη κατηγοριοποίηση των τραγουδιών της συλλογής, την προέλευσή τους.   
Στο τέλος της εκδήλωσης  περίμενε ένας πλούσιος μπουφές από πίτες που προσφέρθηκαν  από τις κυρίες του Συλλόγου ενώ το τσίπουρο έρευσε άφθονο προς τέρψη των λαρύγγων. 

Ευχόμεθα μακροημέρευση του Συλλόγου και ει δυνατόν επανένωση Παλαιοκατούνου - Βουργαρελίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου