Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πολλοί οι μνηστήρες στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων

Η εκλογική προσπάθεια έχει αρχίσει και δείχνει ότι η αναμέτρηση θα είναι συναρπαστική…
 Τρεις ήδη έχουν δηλώσει πως θα είναι υποψήφιοι στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και ακόμη δεν έχουν «ανοίξει τα χαρτιά τους» ο νυν δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος και τα μεγάλα κόμματα, που έτσι κι αλλιώς θ’ ασχοληθούν με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, άσχετα αν σ’ αυτή την φάση διαρρέουν πληροφορίες, με το αντίθετο περιεχόμενο.
Χρονικά πρώτος, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο φαρμακοποιός Γιώργος Τσιανάκας, που έχει μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση και σοβαρά ερείσματα στον συγκεκριμένο Δήμο. Ο Γ. Τσιανάκας, όπως είναι γνωστό στο παρελθόν έχει διατελέσει αντινομάρχης Άρτας και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενώ είχε ασχοληθεί και με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, κάνοντας την τελευταία στιγμή πίσω, για να εκπροσωπηθεί ο χώρος του, απ’ τον τότε δήμαρχο Αγνάντων και επόμενο δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστο Χασιάκο.

Από την εποχή εκείνη, ο φαρμακοποιός Γ. Τσιανάκας, φαίνεται πως δούλεψε μεθοδικά για την προετοιμασία της υποψηφιότητάς του, στις εκλογές του 2014 και τώρα είναι σε φάση, να δηλώνει πως μπορεί με σοβαρότητα να διεκδικήσει τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.
Ο φαρμακοποιός Γιώργος Τσιανάκας, έχει την βάση του στην Άρτα και ως επαγγελματίας έχει την δυνατότητα καθημερινής επικοινωνίας, με τους κατοίκους των Τζουμέρκων, αλλά και με παράγοντες που διαμορφώνουν άποψη στο συγκεκριμένο χώρο. Αυτοί του μεταφέρουν και το κλίμα, που είναι πολύ καλό, για τον συγκεκριμένο υποψήφιο.
Με χρονική σειρά, μετά τον Γιώργο Τσιανάκα, ο μηχανικός Λεωνίδας Τσίπρας, έκανε γνωστή την πρόθεσή του, να είναι υποψήφιος δήμαρχος, βλέποντας όμως και ως μεγάλη αβάντα στην προσπάθειά του, την στήριξη απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Λεων. Τσίπρας, όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει επικοινωνήσει με τους πολίτες του Δήμου και δείχνει η πρότασή του, να έχει αποδοχή. Όμως την όλη προσπάθειά του, δυσκολεύει η κεντρική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξει δικούς του υποψηφίους, όπως τουλάχιστον αυτή την πληροφορήθηκε, ο ενδιαφερόμενος απ’ τα πιο επίσημα χείλη. Ο Λεωνίδας Τσίπρας συνεχίζει την προσπάθειά του και όπως είναι λογικό κάθε φορά καθορίζει την στρατηγική του.
Επίσημη ανακοίνωση, ότι προτίθεται να δημιουργήσει τον δικό του ανεξάρτητο συνδυασμό έκανε ο Νίκος Τζουμάκας, ο οποίος θεωρεί πως μπορεί να επενδύσει στις δυνάμεις του χώρου σημειώνοντας πως «είμαστε πεπεισμένοι πως μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε το κύμα που θα φέρει την ανατροπή προς το καλύτερο».

Ο Χρ. Χασιάκος


Δεν έχει διευκρινίσει ακόμη τις προθέσεις του ο νυν δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, ο οποίος δείχνει πως προτίθεται να επιλέξει αυτός τον χρόνο, που θα κάνει γνωστές τις προθέσεις του, αν και πολλοί, μεταξύ των οποίων και πολλοί στενοί του συνεργάτες του, τον πιέζουν να το κάνει τώρα, ώστε και αυτοί να έχουν την άνεση του χρόνου, για να κάνουν τις δικές τους επιλογές.
Ο Χρήστος Χασιάκος, στις σκέψεις που κάνει είναι αν η πολύχρονη παρουσία του στην αυτοδιοίκηση έχει κουράσει, μιας και είναι ρέκορντμαν, σε αριθμό θητειών στην αυτοδιοίκηση. Τρεις θητείες στο Δήμο Αγνάντων και μία στον διευρυμένο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.
Δεν μπορεί να παραληφθεί στο ρεπορτάζ για το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, ο εκλεγείς δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ζει στην Αθήνα, όπου και η οικογένειά του, αλλά ποτέ δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του, για τον Δήμο και τα Τζουμέρκα. Σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Βουργαρέλι, έκανε συνάντηση στελεχών και φίλων του συνδυασμού του. Σ’ αυτή πιέστηκε να ηγηθεί εκ νέου του συνδυασμού, μιας και όλοι θεωρούν πως τώρα οι εκλογές είναι εύκολη υπόθεση, αλλά ο ίδιος δεν παρουσιάστηκε τόσο πρόθυμος, σημειώνοντας πως εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένος να ζει στην Αθήνα, όπου έχει αναπτύξει και επαγγελματική δραστηριότητα. Στην συνάντηση αυτή, πάντως, δεν ελήφθη καμία απόφαση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Καθοριστικό ρόλο, στην εκλογική αναμέτρηση των Κεντρικών Τζουμέρκων, θα παίξει η τελική απόφαση που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, απ’ την στιγμή που ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε πως οι δημοτικές εκλογές, μπορεί να αποτελέσουν την αφετηρία για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με την τελική ανατροπή της κυβέρνησης. Ακούγεται το όνομα του γιατρού Κώστα Μπασιούκα, αλλά αποτελεί παρασκήνιο, απ’ την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στο Αθαμάνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου