Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Δεν πέρασε ούτε στην Περιφέρεια Ηπείρου το Υδροηλεκτρικό στο Γιαννίτσι


(c)  Ήπειρος tv1

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου απερρίφθη η Μελέτη Περιβαντολλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της εταιρείας "ΝΑΝΚΟ  ΑΝΑΝΕΩΣΗΜΕΣ ΑΕ"  που αφορά το έργο «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 1,35 MW , στη θέση «Γιαννίτσι», του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Π.Ε. Άρτας». 
Όπως αναφέρθηκε είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι χωριού κατέθεσαν δική τους μελέτη για τις αρνητικές επιπτώσεις του έργου. 




     Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους βοήθησαν με το δικό τους τρόπο από κάθε μεριά και σκοπιά.....
     Και σε όσους ταξίδεψαν από το χωριό στα Ιωάννινα για να παραστούν στη συνεδρίαση.


2 σχόλια:

  1. Τα έργα δεν γίνονται εκεί που επιθυμούν οι εταιρείες και οι επιτήδιοι με το έτσι θέλω, αλλά μόνο εκεί που το επιτρέπει η φύση!
    Όσοι προσπαθούν να προσαρμόσουν τις προαπαιτήσεις αυτών των έργων στα δεδομένα μιας περιοχής τα οποία παρουσιάζουν ως δήθεν υπαρκτά για να πετύχουν το στόχο τους, είναι γελασμένοι! Τα χωριατόπουλα δεν κοιμούνται, τους πήρανε χαμπάρι!
    Ανάπτυξη είναι να μείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους και όχι η αλόγιστη και μη αναστρέψιμη καταστροφή της φύσης για να πλουτίσουν κάποιοι σε βάρος των άμοιρων κατοίκων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εταιρειες μπορουν να ζητανε οτι θελουν.Δεν θα παρουν ομως τιποτα απο την στιγμη που οι κατοικοι δεν το θελουν.3 σημεια πρεπει να ξερουν
    1.Αυτος ο τοπος ειναι εξαγορασμενος απο τους κατοικους πριν απο 130 χρονια περιπου απο τους τσιφλικαδες,με πολυ κοπο.πετρα,δασος και νερο οπως λεει και το συμβολαιο.Αρα οι μονοι που αποφασιζουν στην συγκεκριμενη περιοχη ειναι οι ιδιοι οι κατοικοι.Ουτε ο δημος ουτε η περιφερεια ,κανενας.
    2 Οι μονοι που θελουν να γινουν τετοια τερατουργηματα στις συγκεκριμενες περιοχες ειναι οι εργολαβοι πασης φυσεως ,μικροι η μεγαλοι που ελπιζουν μεσα απο αυτα να βγαλουν κατι
    3.Τοσα χρονια αυτες τις περιοχες ,οι υπηρεσιες και οι αρχες δεν τις ηξεραν ουτε στον χαρτη.Τωρα που μυριστηκαν κερδος ,τις ανακαλυψαν και ξαφνικα τους πηρε ο πονος για να τις αναπτυξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή